Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon diós puha csigák

Nagyon diós puha csigák
Nagyon diós puha csigák
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a nagyon pihe-puha csigát, de sajnos vagy kispórolják belőle a tölteléket, vagy száraz a dió benne. Vagy maga a tészta száraz. :( Ez a recept innen a NoSalty-ról ered Petruskától, de ő nem dióval készíti. Én kis módosítással megsütöttem a csigákat másféle krémmel, és végre tökéletes lett.

Sajnos a kelt tészta "átka", hogy szinte mindig csak frissen jó, de úgy meg nagyon jó. Szóval ezt is langyosan, vagy max. 2-3 órásan kell megenni, de akkor viszont pazar. Ez a diós cucc meg jó ragacsossá is teszi, és kicsit karamellizálódik sütéskor. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és pici cukorral belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 5 perc, míg felfut habosra.
  2. Addig egy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, majd a végén a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet kézzel cipóvá gyúrjuk.
  3. Letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Én ezt úgy szoktam, hogy a legalacsonyabb hőfokra bekapcsolom a sütőt 10 percre, majd a kikapcsolt sütőbe teszem a tésztát, így kb. egyenletesen 50-60 fok marad a sütőben a kelesztés idejére.
  4. Addig a töltelék hozzávalóit krémmé összekeverjük.
  5. Ha a cipó megkelt, pici lisztet alászórva nyújtófával egy 3-5 mm-es téglalapot készítünk belőle.
  6. Megkenjük egyenletesen a diókrémmel, majd feltekerjük.
  7. Kb. 3 cm széles csigákat vágunk belőle, amiket sütőpapírozott tepsibe vagy sütőlapra helyezünk lazán egymás mellé, és további 15 percet kelesztjük.
  8. Ha megkelt, a sütőt felforrósítjük, és visszatesszük megsülni.
  9. Amint "megfoghatóvá" hűlt, tálalható, és langyosan ehető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 958
elküldve: 3
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós tekercs, édes csiga, diós rumos csiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1762
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
élesztő 3.5 dkg
tej 2 dl
cukor 8 dkg
vaj 8 dkg
1 csipet
dió 40 dkg
mazsola 2 marék
rum 50 ml
vaníliás cukor 5 csomag
vaj 15 dkg