r
Nosalty Logó

Nagyon diós puha csigák

Sütőtök89
Nagyon diós puha csigák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1762
Kalória
32.7g
Fehérje
154g
Szénhidrát
115.4g
Zsír
53.6g
Víz
168.6g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
44.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7056 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    461.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4344.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    616.1 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1655 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 7056 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 429 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és pici cukorral belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 5 perc, míg felfut habosra.
  2. Addig egy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, majd a végén a felfuttatott élesztős tejet. Az egészet kézzel cipóvá gyúrjuk.
  3. Letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Én ezt úgy szoktam, hogy a legalacsonyabb hőfokra bekapcsolom a sütőt 10 percre, majd a kikapcsolt sütőbe teszem a tésztát, így kb. egyenletesen 50-60 fok marad a sütőben a kelesztés idejére.
  4. Addig a töltelék hozzávalóit krémmé összekeverjük.
  5. Ha a cipó megkelt, pici lisztet alászórva nyújtófával egy 3-5 mm-es téglalapot készítünk belőle.
  6. Megkenjük egyenletesen a diókrémmel, majd feltekerjük.
  7. Kb. 3 cm széles csigákat vágunk belőle, amiket sütőpapírozott tepsibe vagy sütőlapra helyezünk lazán egymás mellé, és további 15 percet kelesztjük.
  8. Ha megkelt, a sütőt felforrósítjük, és visszatesszük megsülni.
  9. Amint "megfoghatóvá" hűlt, tálalható, és langyosan ehető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádom a nagyon pihe-puha csigát, de sajnos vagy kispórolják belőle a tölteléket, vagy száraz a dió benne. Vagy maga a tészta száraz. :( Ez a recept innen a NoSalty-ról ered Petruskától, de ő nem dióval készíti. Én kis módosítással megsütöttem a csigákat másféle krémmel, és végre tökéletes lett. Sajnos a kelt tészta "átka", hogy szinte mindig csak frissen jó, de úgy meg nagyon jó. Szóval ezt is langyosan, vagy max. 2-3 órásan kell megenni, de akkor viszont pazar. Ez a diós cucc meg jó ragacsossá is teszi, és kicsit karamellizálódik sütéskor. :)

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek