r
Nosalty Logó

Diós macskaszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós macskaszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    352.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4486.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.1 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 6126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sütőport, sót, a citromhéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a zsírral, és összegyúrjuk a tojássárgákkal, és némi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (Az élesztőt kb. 1/2 dl cukros tejben felfuttatjuk, és úgy adjuk a többihez.)
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd azzal is habosítjuk még kicsit.
  3. Kanállal lazán belekeverjük a darált diót. Egy sűrű, diós krémet kapunk. Az egyik tésztaadagot kb. 4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A hossza akkora legyen, hogy keresztben beférjen a tepsibe!
  4. Az egész felületét megkenjük lekvárral, majd a két széle felől feltekerjük a téglalap hosszabb oldalait, de úgy, hogy középen kimaradjon egy kb. 2-3 ujjnyi szabad terület. Kivajazott tepsire tesszük a tésztát, eligazgatjuk, és a középen kimaradt részt "feltöltjük" a diós habbal.
  5. A másik két tésztarésszel ugyanígy járunk el, egymás mellé tesszük őket, így a 3 rudat egymás mellé helyezve, egyszerre tudjuk sütni.
  6. Előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg szép világos barna nem lesz a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8563
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nevezhetjük ökörszemnek, pávaszemnek, macskaszemnek vagy ahogy tetszik! Egy tipikus régi nagymama sütemény, ami számomra nagyon kedvelt! :) Most karácsonykor elkészítettük, már nincs is belőle egy morzsa sem!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?