r
Nosalty Logó

Diós guba meggybefőttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Diós guba meggybefőttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 653 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3907 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 653 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5676.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1655 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    2107 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 3907 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastagra karikázzuk, és egy kis vajon megpirítjuk. Épp csak egy kis színt adunk neki.
  2. A tejet, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojások sárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk!
  3. A sütőtálat/tepsit kivajazzuk, a gubákat belemártjuk a tejes keverékbe úgy, hogy ne ázzanak el teljesen.
  4. A tálba rakosgatjuk: egy sor kifli, ezt megszórjuk a cukros dióval, rá párszem mazsola. Majd megint egy sor kifli, darált dió, kicsi mazsola. Így rétegezzük, amíg el nem fogy. (A három tojásfehérjéből vert vaníliás cukros habot is belekeverjük), tetejére kis vajdarabkákat is tehetünk. Ha maradt tej, azt alá öntjük.
  5. 10-15 perc alatt magas hőfokon megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ki ne szárítsuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2362
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Ajánló

A meggybefőtt helyett vanília öntettel is tálalhatjuk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós guba meggybefőttel
tekovacs 91 recept

A karácsonyi ünnepek alatt gyakran csinálok mákos gubát. A fiam azonban nem szereti a mákot..., az ő kedvéért azt tervezem, hogy megfelezem  majd a tálat és mákos és diós gubát együtt fogok sütni :) Ezért próbáltam ki most a diós változatot. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.