Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Eszter konyhájából

Szilvás pite Eszter konyhájából
Szilvás pite Eszter konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fontos, hogy gáztepsi adag! Egyszerű, gyors, laktató pite. Szilva helyett körtét is tehetünk a tészta tetejére. 

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Fahéjas morzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A cukrot a vajjal habosra keverjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és ezt a keveréket fokozatosan hozzákeverjük a cukros masszához.
  3. Rumaromát adhatunk a tésztához.
  4. Kikent, lisztezett gáztepsibe öntjük lágy tésztánkat, és eligazgatjuk.
  5. Tetejére megmosott, félbevágott szilvákat jó szorosan egymás mellé helyezünk.

Fahéjas morzsa

  1. A cukrot, lisztet, fahéjt összekeverjük. Majd a margarinnal összefogva rámorzsáljuk a szilvák tetejére.
  2. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszter121

Mióta szakács: 2013.04.05.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fahéjas szilvás pite, szilvás lepény, szilvás süti fahéjas morzsával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

728
cukor 25 dkg
margarin 25 dkg
tojás 5 db
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
rumaroma 30 csepp
szilva 70 dkg
cukor 2 púpozott ek
finomliszt 2 csapott ek
fahéj 0 ízlés szerint
margarin 5 dkg