Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémleves pirított vargányával

Gesztenyekrémleves pirított vargányával
Gesztenyekrémleves pirított vargányával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokcsillagos hotel sokcsillagos konyháján kóstoltam először - aztán nem tudtam kiverni a fejemből, hogy vajon hogy készülhetett. Több neten talált receptet elolvasva, kísérletezgetve alakult ki a saját verzióm. Lassan elkészülő, szöszölős, és nem épp pénztárcabarát leves, ez tény, de megéri a fáradozást, ígérem! :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész gesztenyét megfőzzük, megpucoljuk. (Ne spóroljunk az idővel, masszából készítve nem lesz olyan finom - tapasztalat.)
  2. 2 ek margarinon megdinsztelünk egy fej apróra szeletelt lilahagymát, majd a megfőtt, megtisztított gesztenyét is hozzáadjuk pirítani.
  3. Felöntjük a fehérborral és a leves-alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük fedő alatt, míg a gesztenyék megpuhulnak. A gesztenye méretétől és minőségétől függően 30-60 percet is főhet.
  4. Közben, ha szárított a vargánya, beáztatjuk, majd vajon megpirítjuk.
  5. Ha a gesztenye kész, felöntjük tejszínnel, belefacsarunk egy citromot, majd botmixerrel leturmixoljuk. Ha túl pépes, vízzel hígítjuk a kívánt állag eléréséig. Még egyszer összeforraljuk, hogy ne csapja ki a tejszínt.
  6. Melegen, pirított vargányával megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 978
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ngbriell

Mióta szakács: 2014.10.19.
6 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

tejszínes gesztenyekrémleves, gesztenyekrémleves vargánya gombával, gesztenyekrémleves pirított gombával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

330
gesztenye 40 dkg
margarin 4 ek
lila hagyma 1 db
alaplé 5 dl
fehérbor 1 dl
1 csipet
bors 1 csipet
vargánya gomba 15 dkg
főzőtejszín 3 dl
citromlé 1 citromból nyert
víz 5 dl