r
Nosalty Logó

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pulykarolád

Összesen 3363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pulykarolád

Összesen 13452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pulykarolád

Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    268.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2908.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 3363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.7 g

Zsír

  • Összesen
    1072.3 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    457 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    394 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11634.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    931 mg
  • Foszfor
    4454 mg
  • Nátrium
    4068 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1959.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    367 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1085 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    2451 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8389 micro
Összesen 13452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 306 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pulykarolád

Elkészítés

Pulykarolád

  1. A pulykamellet két nagy szeletté vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és frissen tartó fóliára tesszük. A szeletekre teszünk 2-3 szelet camembert-t, pár szem aszalt szilvát és diót, majd jó szorosan föltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányban csavarva becsomagoljuk. Hűtőbe tesszük állni.
  2. Ezután a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk. A már feldarabolt burgonyát vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg végzünk minddel.
  3. Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük (kb. 170 fokosra), közben a burgonyaszeletekről leöntjük a vizet, és amennyire lehet szárazra töröljük. Végül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban a krumplinkat.
  4. A lecsepegtetett burgonyát papírtörlővel bélelt tálba szedjük, majd ízlés szerint sózzuk. Ugyanebben az olajban sütjük majd ki a pulykaroládokat, így az olajat többször is fel tudjuk használni.
  5. A kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Kevés olajon sóval-borssal enyhén lepirítjuk.
  6. A pulykatekercset a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva hagyományosan bepanírozzuk. A tojásban és morzsában akár duplán is megforgathatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  7. A forró olajban 8-10 perc alatt megsütjük a pulykarolád minden oldalát, majd szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül ferdén fölszeletelve tányérra tesszük és a kétféle frissen sült körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 277
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel
Vénusz 71 recept

Íme egy klasszikus karácsonyi recept: camembert-rel, dióval és aszalt szilvával töltött pulykamellrolád, RÁNTVA, kétféle csodás körettel. Garantált sikere lesz az ünnepi asztalnál. A pulyka szaftos, a sajt olvad, a dió ropogós, a szilva édesen krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek és változatosak. Akár savanyúság társaságában szendvicsben, esetleg egy bőséges hidegtálon, sőt, önmagában is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

Pulykarolád

Címlapról ajánljuk

További cikkek