r
Nosalty Logó

Dijonimustáros-hagymás csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
BertuszFinest
Dijonimustáros-hagymás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 478 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 958 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 478 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 958 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél kiló csirkemellet felkockázunk, majd egy közepes méretű tálba helyezzük. A húst gyorspácba helyezzük: olívaolaj, só, bors, fokhagymapor, chilipaprika és 2 ek. dijoni mustár. Ezt jól összekeverjük egy kanál segítségével, és pár percet állni hagyjuk. Apróra vágjuk a paprikát, hagymát, fokhagymát.
  2. Felhevítünk egy serpenyőt melybe, egy minimális olívaolajon (kókuszolaj is lehet) elkezdjük pirítani a paprikát. Mikor a paprika kezd pirulni, hozzáadjuk a hagymákat is. Majd kb. 3-4 percig hagyjuk együtt pirulni a hagymát és a paprikát.
  3. Mikor a zöldségeink megpirultak, hozzáöntjük a bepácolt csirkemellet, és fedő alatt kb. 25-30 perc alatt közepes lángon addig sütjük, amíg a csirkemellnek elfő a leve és elkezd pirulni. Ekkor már a hagyma, paprika és a hús levének egyvelege egy enyhén szószos jelleget ad a húsnak.
  4. Utolsó lépésként én egy evőkanálnyi dijoni mustárt még rászoktam tenni, és 2-3 perc alatt készre pirítom. Végeredményként egy kissé szaftosabb nem kiszáradt húst kapunk.
  5. Rizskörettel szoktam tálalni, mellé frissen vágott uborkát, paradicsomot vagy egyéb idényzöldségeket javaslok. Aki közel szénhidrátmentesen szeretné fogyasztani, annak párolt zöldségeket tudok javasolni köretként. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10966
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dijonimustáros-hagymás csirkemell
BertuszFinest 1 recept

Egy tipikus "csirke-rizs" variáció, ami látszatra nem túl izgalmas, viszont az ízvilága annál inkább. Remekül illeszthető akár diétás étrendbe is. Köretnek párolt zöldségeket vagy rizst javaslok (vagy mindkettőt). A hús némileg szaftos, így a szárazabb körethez is remekül passzol. Ha unod a natúr csirkét, mindenképpen értékelni fogod a receptet. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!