Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres gyümölcstorta csokipudinggal

Epres gyümölcstorta csokipudinggal
Epres gyümölcstorta csokipudinggal
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az eperszezon... minden formában megunhatatlan, így nem maradt ki a gyümölcstorta sem :)

hozzávalók / 4 adag

3 tojásos piskótatészta

csokoládé puding

teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

3 tojásos piskóta tészta

  1. Hagyományos módon elkészítjük a piskótát. Szétválasztjuk a tojást, sárgájába beletesszük a cukrot, és mindegyiket habosra verjük.
  2. A lisztbe beletesszük a sütőport. A fehér habba beleforgatjuk a sárgát- ne törjön meg! - majd a lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett formába beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
  4. Ha kicsit kihűlt, akkor a formából kiborítjuk a piskótát, és hagyjuk hűlni.

csokoládé puding

  1. Elkészítjük a zacskón leírtak alapján a pudingot.
  2. Amikor kicsit meghűlt, akkor rátesszük a piskótára (amennyit kíván a tészta mérete).
  3. Eperrel kidekoráljuk.

teteje

  1. Elkészítjük a zacskón leírtak alapján a zselatint.
  2. Kicsit mikor besűrűsödött, akkor ráöntjük a tortára, és a hűtőbe tesszük, hogy összedermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres gyümölcstorta, csokipudingos gyümölcstorta eperrel, epres-csokipudingos gyümölcstorta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Thu, 2014-06-12 10:41

Kicsit abból van elegem, hogy több mint 1 hete ráérős emberek kritizálják hogy Én mit mertem erre az oldalra feltölteni. Ha a nosalty adminjai átengedték ezt a receptet akkor valószínű itt a helye. És ezzel témát lezártam.
Kritizálni pedig nem azt szoktuk hogy ez mit keres itt? mert semmi újdonság...
amúgy egyedül Én vállaltam a nevem és arcom(fénykép)
De ha ennyire zavaró akkor le is törölhetem a receptet!
Kellemes nyarat!

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Thu, 2014-06-12 10:53

És nem Én foglalkozok sokat ezzel a témával (mert a kommentjeim időpontján is látszódik visszanézve hogy nem itt ülök és várom hogy ki mit ír. És elnézést hogy ki merek állni a receptemért (amit ismétlek az adminok úgy gondoltak hogy ide való). És azért is elnézést hogy szakad a cérna 1 hét után! De Én nem "bunkóztam", van aki pedig igen....

damballa
damballa Thu, 2014-06-12 21:18

Én most csöppentem ebbe bele kívülállóként és látva, h Krisztiben milyen indulatok kavarognak, kissé félek bármit is írni, ugyanakkor meg úgy érzem, h talán hasznos egy pártatlan nézőpontja.
Többször átolvastam a hozzászólásokat és szerintem, Kriszti, te nem arra reagálsz, amit aantee írt. Udvariasan véleményt nyilvánított a receptedről, amihez joga is van. Nem kritizálta, nem ócsárolta, véleményt nyilvánított, méghozzá kulturáltan. Olvasd el az első hozzászólása elejét újra, merthogy még dicsért is.
Te viszont elkezdtél személyeskedni és valóban ócsárolni az ő egyik receptjét. Ez nem fair. Attól, h smileyt írtál a végére, még nagyon bántóak voltak a hozzászólásaid. Egy jobb receptoldalon kapásból törölték volna a megjegyzésedet.
Senki nem mondta, h nem jó a recepted. Azt mondták, h nincs benne újdonság. És valóban, nincs benne újdonság! Erre annyit kellett volna reagálni, h hát valóban nem, de a te szívednek ez a verzió a kedves és ezért szeretted volna megosztani, ennyi. És ezt nyilván mindenki elfogadta volna. De a bicska nyílt mindenki zsebében attól, ahogy és amiket mondtál, mintha ez lenne az évszázad receptje. Nem az. A miénk sem. De mi elismerjük.
És ne legyenek illúzióid, az oldalra BÁRMIT fel lehet tölteni, amihez saját képed van. BÁRMIT. Nem szűrik, nem válogatják. Abból élnek, h pörög a számláló.
És ha ez boldoggá tesz, Virág Andreának hívnak, bár nem hiszem, h ettől bármi változik az alapprobléma tekintetében.

Nem mindig tetszik másoknak, amit mi feltöltünk, főzünk, szeretünk, de ez nem jelenti azt, hogy a másikat el kell tiporni, meg kell alázni. El kell fogadni, h mások a szempontjai és kész. Ha ez nem megy, ha neked ez ennyire személyes ügy, ha nincs benned elfogadás mások véleménye iránt, tisztelet a többi szakács iránt, akkor lehet, h valóban jobb, ha törlöd a receptet. Szerintem. De nyilván most én is jól megkapom majd a magamét... Pedig nagyon igyekeztem udvarias lenni. Remélem, ez alkalommal ez elég ahhoz, h megfontoltan reagálj.

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Fri, 2014-06-06 14:33

Kedves aantee!
Én ha valamilyen receptet "feleslegesnek" érzek, mert nincs szükségem rá, akkor nem is kattintok oda.... és nem is véleményezek :)
Itt nem biztos hogy a csoki a lényeg, mert van akinek a piskóta megsütésével vannak gondok (ezért árulnak minden sarkon alapot- és már itt is találkoztam olyan recepttel), Én ahhoz szerettem volna segíteni.
Vaníliásan nem tudom feltölteni, mert Én gyerek korom óta csoki pudinggal eszem. És lehet valakinek "egy nagyszerű - és hát, meglehetősen egyszerű recept" segít az első sütiét (gyümölcstortáját) elkészíteni! Mert vannak olyan ifjak (lányok és fiuk) akik mondjuk innen nézik le a receptet hogy meglepjenek valakit és hidd el találkoztam olyannal akinek nem volt az se egyértelmű hogy a tojást szét kell választani.
Köszönöm az észre vételed, de Én nem gasztro blogger vagyok, hanem egy háziasszony és máskor is fogok "alap" dolgokat feltölteni hátha valakinek ezzel segítek hogy öröm és siker élménye legyen!
szép napot!

aantee
aantee / aantee Fri, 2014-06-06 20:01

Ezek szerint különbözőek vagyunk. Én minden újonnan felkerülő receptet érdeklődéssel olvasok végig, mert csak úgy tudok véleményt alkotni róla - kedvem lenne-e elkészíteni, érdemes-e elmenteni, mennyire bonyolult stb. És ha már véleményem van, miért ne oszthatnám meg azzal, aki inspirálta a véleményt? Aki feltesz egy receptet, számol azzal, hogy véleményezni fogják, ez az oldal erről szól, ettől több, mint egy nyomtatott szakácskönyv.
Tudom, az oldalra bármit fel lehet tölteni új receptként, ha egy szelet kenyeret megkensz vajjal és megsózod, azt is. Nyilván ettől még ez nem lesz új recept.
A te recepted sem "felesleges" (én nem is használtam ezt a szót), de valóban nincs benne új ötlet. Ezt hiányoltam csupán. De elnézést kérek, mert látom, hogy a szívedre vetted az észrevételem.

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Mon, 2014-06-09 19:18

Csak rögtön végig néztem az összes gyümitorta receptet, de sajnos sehol se találtam hozzászólásodat.... kíváncsi voltam hogy mivel tűntem ki a többitől, de akkor "csak" annyi hogy új feltöltés vagyok.
Nyugodtan lehet véleményezni, SŐT ha elkészítetted és úgy is van véleményed negatív vagy pozitív azt is szívesen fogadom :)
De legközelebb lehet adok valami "fantázia" nevet pl: provanci hogy adjak valami pluszt a receptemhez :)

aantee
aantee / aantee Mon, 2014-06-09 21:13

De hát pont erről van szó, hogy már sokszor elkészítettük (én is) ezt a receptet! :) Mert ez egy klasszikus, így mindenki jól ismeri, ezért várunk valami pluszt az újonnan feltöltött verzióktól, nem igazán az elnevezésében, inkább az elkészítésben. És ha teszel bele valami saját kis trükköt, csavart, akkor egy jópofa fantázianévvel az már valóban újszerű és érdemes megosztani másokkal is, mert lehet, h valaki úgy még nem ismerte. Ezen az oldalon egymástól tanulunk ötleteket, várjuk a tieidet is! :)

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Wed, 2014-06-11 18:09

Elnézésedet kérem hogy Én csokival eszem mióta az eszemet tudom nem vaníliával! (mert ugye ez volt a kezdeti probléma hogy ez elég plussz e....számodra) Nem írtam az elnevezésben semmi olyat hogy más plusz szerepel a gyümölcstortámban. De legközelebb használok valami fantázia nevet és teszek bele valami "újat"... mert már írtam hogy sok ilyen "retro" gyümitorta recept közül az enyém a szembe tűnő "plusz" nélküli... DE HAJRÁ KEZDŐK! EZ A RECEPT NEKTEK SZÓL!!! :) És itt a pont.
szép nyarat, jó recept böngészést és kellemes vélemény nyilvánítást :)
(remélem ezzel egy kezdő pl. tini szakácst tanítottam meg gyümitortát készíteni és nem alaplapot vett, mint van aki a receptjéhez azt használ-itt az oldalon is ;) )

csinibaba1
csinibaba1 Wed, 2014-06-11 21:55

Némileg naivitás azt gondolni, h a kezdők nem találnak a közel 43 ezer recept között olyat, ami alapján egy egyszerű piskótát meg lehet sütni... Kétlem, h most hiányt pótoltál volna!
Bunkónak lenni sem kéne - ez egy nyilvános fórum, fogsz még hideget-meleget kapni, szokd meg! Örülj, h udvariasan szóltak hozzád, aztán próbáld tartani a színvonalat, mert nem a dedóban vagyunk, h aki nincs tőlünk elájulva, azt lefikázzuk, ha kell, ha nem!!!

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Wed, 2014-06-11 18:19

Ne haragudj bele néztem a receptjeidbe Én is.... "Hamis chilis bab ahogy aantee készíti " na ennél Én is vártam többet. Nem azt hogy konzerveket öntök össze.... de no komment.
Mégegyszer kellemes főzéseket , szép nyarat :)

moewe
moewe Wed, 2014-06-11 22:17

Ne már, ilyet írni (meg ezzel foglalkozni is) nagyon gáz... Most akkor kezdjünk el kritizálnivalót keresni a te receptjeidben is? Azért biztos találnánk...
Próbáld meg kezelni a negatív véleményt is, ha udvariasan mondják, semmi okod megsértődni rajta, pláne nem ilyen hangnemben reagálni.

aantee
aantee / aantee Thu, 2014-06-12 09:20

Azt hiszem, egy ember jellemét jól mutatja, hogy egy szinte névtelen és arctalan virtuális térben milyen színvonalon nyilvánul meg.
Úgy tűnik, te nem nagyon tudsz mit kezdeni azzal, ha valakinek véleménye van a receptedről. Intelligens módon legalábbis nem. Van különbség vélemény és gonoszkodás között, csak nem biztos, hogy te érted.

aantee
aantee / aantee Wed, 2014-06-04 14:32

Nagyon szép és guszta, és bizonyára finom is. De biztos, h a vaníliás puding lecserélése csokira oly mértékben pluszt ad ehhez a hagyományos recepthez, hogy érdemes új receptként feltölteni?
Tényleg nem kötözködni akarok. De azt hiszem, ez egy nagyszerű - és hát, meglehetősen egyszerű recept, aminek az alapkarakterét a piskóta+puding+gyümölcs+zselé négyes adja - és hát, nem nagyon változik a lényeg sem a puding ízének változtatásától, ahogy a gyümölcs variálásától sem. (Mindannyiunk nagy örömére. :))

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Fri, 2014-06-06 14:39

Kedves aantee! válaszomat feljebb olvashatod:
De röviden, amíg az oldal készítői úgy érzik "új recepként" felkerülhet, akkor felkerül :) szép napot! :)

295
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
porcukor 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
vaníliás cukor 4 csomag
tortazselé 1 csomag
eper 25 dkg