Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Delia Smith almás kolbászkái

Delia Smith almás kolbászkái
Delia Smith almás kolbászkái
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Delia Smith-nek, a brit gasztronómia nagyasszonyának alapszakácskönyvében találtam ezt az érdekes ízvilágú receptet. Egy egész kicsit változtattam rajta, főleg az alapanyagok elérhetősége/beszerezhetősége okán. Az eredeti recept is kolbászt használ ehhez a szuper, őszi ételhez, de valószínűleg akkor sem nyúlunk nagyon mellé, ha csirkéből vagy sertésből készítjük. Ha viszont a kolbász mellett döntünk, akkor ha lehet, ne a magyaros ízesítésű paprikás-fokhagymás változatot tegyük bele, mert az nem passzol ennek az ételnek az ízvilágához, válasszunk inkább bajor fehér kolbászt vagy egyéb, nem túlságosan fűszeres fajtát.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Párolt krumpli vagy krumplipüré illik leginkább hozzá, illetve egy kis almabor/száraz fehérbor, attól függően melyiket használtuk a főzéshez. Borongós őszi napokra kiváló! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy szélesebb edényben egy kanál olívaolajon süssük pirosra a kolbászkák mindkét oldalát.
  2. Eközben távolítsuk el az alma és a birsalma magházát, és karikázzuk fel őket. Tisztítsuk meg a hagymákat és a fokhagymát. A hagymákat vágjuk ketté, majd szeleteljük fel, a fokhagymát aprítsuk apró darabokra. A szalonnát kockázzuk fel.
  3. Ha a kolbászok megpirultak, vegyük ki őket az edényből és tegyük őket félre. A visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg a szalonnát, majd dobjuk rá a hagymaszeleteket és a fokhagymát. 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára, de nem ropogósra, csak legyen egy kis színe.
  4. Ezalatt egy serpenyőben egy kanál olívaolajon pirítsuk meg az alma és a birsalma karikák mindkét oldalát, 1-1 perc alatt, majd tegyük őket ki egy tányérba.
  5. Ha a hagymaszeletek szép színt kaptak, szórjuk meg őket a liszttel, amennyi nagyjából felveszi a sütés során keletkezett nedvességet, 2-3 kanálnyinál azonban ne többet, mert nagyon besűrűsítheti majd az ételt. Adjuk hozzá a babérleveleket, a kakukkfüvet és az összetört borókabogyókat. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az almaecetet, majd apránként öntsük fel az almaciderrel és keverjük jól el.
  6. Keverjük bele a megpirult alma és birsalma szeleteket, majd tegyük bele az előpirított kolbászkákat. Óvatosan keverjük kissé össze, nehogy összetörjenek az almaszeletek.
  7. Felforraljuk, majd nagyon alacsony lángon főzzük egy órát. Főzés közben időnként nézzünk rá, keverjük meg, és ha túlságosan besűrűsödne, keverjünk hozzá 1-2 dl forró vizet.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 603
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Elaichi

Mióta szakács: 2015.09.01.
15 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös sült, almás sült, kolbász almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1044
kolbász 70 dkg
cider 4 dl
almaecet 1 ek
alma 1 közepes db
birs 10 dkg
borókabogyó 1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
füstölt szalonna 20 dkg
finomliszt 2 csapott ek
kakukkfű 1 kk
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint