Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros derelye 2. -burgonyás tésztából

Szilvalekváros derelye 2. -burgonyás tésztából
Szilvalekváros derelye 2. -burgonyás tésztából
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"A főzést tanulni kell, mert aki nem tud főzni, annak a jövedelem mindig kevés, sok anyagot elprédál, kidob, amiből tudással, leleményességgel még valami jó, tápláló étel készülhetne. Légy barátságban a fakanállal, mert aki szeret főzni, az tud is. Légy őrzője a saját és férjed jövedelmének, ne hulljon ki az ujjaid közül még egy kásaszemnyi érték sem." Ezek a bölcs gondolatok abból a könyvből, amiből a derelye receptje. Címe: Vilma néni háztartási tanácsadója, 1956-ban adták ki, és ma már nagy értéket képvisel csodás receptjeivel, amit igazán jól nagyanyáink készítettek el.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tört burgonyával és a többi hozzávalóval tésztát készítünk.
  2. Fél cm-re nyújtjuk, és pohárral kiszaggatjuk, vagy szögletesre vágjuk.
  3. Attól függ, milyen formát szeretnénk.
  4. Egyenként megtöltjük szilvalekvárral.
  5. A kerekből két lap kerül egymásra, a szögleteset félbehajtjuk.
  6. Lobogó sós vízben kifőzzük.
  7. Zsírban pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
  8. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 163
elküldve: 2
receptkönyvben: 233
elkészítve: 11/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

derelye burgonyás tésztából, krumplis derelye, lekváros derelye, barátfüle

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Sat, 2013-08-03 18:42

Sziasztok!

Ebből a tésztából ma szilvás gombócot készítettem, a végeredmény ugyanaz, mint az előbbi hozzászólásoknál. :):):)
Tökéletes tészta, és nagyon-nagyon finom. Bátran próbáljátok ki!!!!

Üdv: Hajni

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Thu, 2013-06-27 10:47

Sziaaaa!

Már megint ezt gyártom, most túróval töltve, másfél adag tésztából. :)
Ugyanannyian vagyunk rá, mint a múltkor. Ez már függőség, egyre több kell! :):):)

Hajni

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Mon, 2013-06-17 13:46

Kedves Bogi!

Nagyon tuti a recepted! Sosem mertem nekivágni az elkészítésének, mert mindig féltem, hogy nagyon fog ragadni a tészta, és majd nem tom jól megcsinálni.Eddig mindenki azt mondta, hogy nagyon munkaigényes a derelye elkészítése,és ezért sem.... Háááát, ezzel a tésztával álom dolgozni!
Gyorsan könnyedén össze lehet állítani, és hát a végeredmény....... :):):) Köszi, hogy megtanulhattam Tőled, ezt a receptet!

Üdv : Hajni

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2013-06-17 16:00

Hajnikám!
Nagyon örülök sikerednek.Egészségetekre!
Szép nyarat!
Üdv:Bogi

eva_sweet
eva_sweet Sun, 2011-11-06 08:45

Nahat en ma nudlit akartam kesziteni csak rajottem hogy a ferjemnek nem nagyon izlik es mondta hogy neki csinaljak derelyet ugyhogy ma elkeszitem remelem fincsi lesz elore is koszonom a receptet:)

Öregpeti
Öregpeti Fri, 2011-08-12 07:15

A zsemlemorzsát szárazon pirítom meg,majd,ha szép a színe,hozzáadom a zsiradékot.Mikor mi illik hozzá:vaj,olaj,libazsír.Sosem ég az edény aljára a prézli!

Veresribizke
Veresribizke Sat, 2011-08-06 11:24

Életemben először készítettem derelyét, de valami isteni lett! Szilvalekvárral, baracklekvárral is csak úgy falták :) Szóval köszönöm :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-03-05 13:05

Kedves Bogi!
Én is ugyanígy készítem, és épp ma van ebédre házi szilvalekvárral. Nálunk nagy kedvenc. :)
Puszi: Éva

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sat, 2011-03-05 14:12

Kedves Éva!
Azt hittem erre az egyszerű kis receptemre senki sem kíváncsi.Köszönöm hogy írtál.Jó étvágyat kívánok nektek!Puszi.Bogi(véletlenül a férjem címéről írtam bocs)

386
burgonya 90 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
1 kk
cukor 1 teáskanál
disznózsír 1 ek
zsemlemorzsa 25 dkg
szilvalekvár 10 dkg
porcukor 4 ek