Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dán kuglóf 2.

Dán kuglóf 2.
Dán kuglóf 2.
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kuglófot szinte minden héten megsütöm, mert annyira finom!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Miután kihűlt, a tetejére készíthetünk marcipánízű cukormázt- csokoládéval megszórva ínycsiklandó finomság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát jól kivajazuk, és zsemlemorzsával beszórjuk. A narancs héját lereszeljük, egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habosra keverjük, majd apránként beleszórjuk a cukor felét, és kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját jól kikeverjük a maradék cukorral, az olajjal, a meleg vízzel. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót és végül a meggyet, majd fakanállal óvatosan, laza mozdulatokkal belekeverjük a hab egyharmadát. A maradék habot  a liszttel felváltva adjuk a masszához, hozzáadjuk a narancs reszelt héját is. Összekeverjük.
  4. A tésztát beleöntjük a formába. A süteményt azonnal a sütőbe téve, 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 472
elküldve: 13
receptkönyvben: 287
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

bibuka

Mióta szakács: 2009.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-meggyes kuglóf, diós mazsolás kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norika92
Norika92 Fri, 2013-01-25 15:07

Most sütöttem meg, egy kis átalakítással: cukor helyett xilitet használtam, a liszt egyharmadát pedig zabpehelyliszttel helyettesítettem. Kicsit morzsálós, de még össze van állva, és nagyon finom! :) Meggyet és mazsolát nem találtam itthon, ezért aszalt vörösáfonyát és aszalt szilvát tettem bele. A narancshéj is nagyon feldobja az összhatást! Köszönöm a receptet!

Anya-banya
Anya-banya Thu, 2011-12-15 20:23

Ez fantasztikusan jól néz ki és a hozzávalók.............. nem semmi. Imádjuk a diót és a meggyet is. A narancs is telitalálat. Holnap sütök. Köszike.

Elisabeth13
Elisabeth13 Thu, 2010-12-02 20:40

Nagyon finomra sikerült a kuglof, igaz en kevesebb cukorral keszitettem , emiatt egy picivel több vizet kellett hozza adnom.Mindannyiunknak nagyon izlett ! Köszönöm szepen, ezt az igazan jo receptet!

1078
mazsola 100 g
narancshéj 1 narancsból nyert
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 5 db
1 csipet
porcukor 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
dió 10 dkg
meggy 10 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek