Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt mazsolás kuglóf

Kelt mazsolás kuglóf
Kelt mazsolás kuglóf
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Horváth Ilona szakácskönyvéből való ez a finom kuglófrecept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a vajjal és a tojássárgájával habosra keverjük.
  2. Az élesztőt fél dl tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a tojásos keverékhez öntjük.
  3. Ezután beletesszük a tejet, a lisztet, a citromhéjat, a mazsolát és egy kevés vaníliaaromát. Jól eldolgozzuk, majd 15 percig fakanállal jól felverjük.
  4. Puha tésztát kapunk, amit kivajazott kuglófformába öntünk. Még 50 percig kelesztjük.
  5. 30 perc alatt, jó meleg sütőben készre sütjük.
  6. Ha kész, kivesszük, hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk, és bőven megszórjuk porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 43 218
elküldve: 8
receptkönyvben: 281
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvie

Mióta szakács: 2009.06.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

élesztős kuglóf, kelt tésztás mazsolás kuglóf

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

IldikoSztraka
IldikoSztraka Sun, 2012-10-07 06:24

Megcsinaltam lepesrol lepesre a leirtak szerint de nekem nem sikerult - a hules kozben felere esett , a sutes kb 40 percig tartott ami ok , de iztelen - bar mifelenk cukornadbol van a cukor s nem repacukorbol ami sokkal erosebb aromat - izt edesitest ad...
Koszonom,hogy kiprobalhattam - Mindig Jo tanulni...

strengzsoka
strengzsoka Tue, 2011-12-27 22:16

Ma délután megsütöttem, nagyon gyorsan elkészült és finom is lett.

melindaraba
melindaraba Tue, 2011-12-27 04:45

a legjobb recept amit eddig probaltam bar semmit sem mertem meg pontosan de tokeletes lett, es a mazsolat persze rumba aztattam es a maszahoz is adtam rumot, es egy kis extra glutent c vitaminnal ami a frisseseget orzi meg

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-04-27 13:12

Végre egy kuglóf, amit nem kell egy óráig sütni! :-)) Ki fogom próbálni!

709
finomliszt 40 dkg
vaj 8 dkg
cukor 8 dkg
tojássárgája 3 db
tej 2.5 dl
élesztő 2 dkg
mazsola 5 dkg
citromhéj 1 tk
vaníliaaroma 5 csepp
1 csipet