r
Nosalty Logó

Currys sült karfiol medvehagymás joghurttal

Pogácsa
Currys sült karfiol medvehagymás joghurttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
15.1g
Fehérje
30.1g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
349.9g
Víz
193g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    699.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 842 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokon. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vastag szeletekre aprítjuk.
  2. Elkészítjük a keménytojásokat, a forró vízből kiszedve azonnal hideg vízbe tesszük, bízva abban, hogy így könnyebben lejön a héja.
  3. A karfiolrózsáira szedjük, berakjuk egy nagy (fém vagy üveg) tálba, összekeverjük a curryvel, sóval, frissen darált borssal, olajjal. Hozzáadjuk a hagymaszeleteket.
  4. Nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, ezen egyenletesen elosztjuk a bepácolt karfiolrózsákat.
  5. A sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Közben megpucoljuk a tojásokat, és villával durvára összetörjük.
  7. A medvehagymák szárait levágjuk, alaposan megmossuk a leveleket, papírtörlőn leitatjuk a nedvességet róluk. Vékonyan felszeleteljük.
  8. A joghurtba (lehet görög joghurt is) belekeverjük a medvehagymát, citromlevet és kevés sót.
  9. Egy nagy tálba öntjük a megsült karfiolrózsákat. Megszórjuk a durvára tört tojásokkal, óvatosan összekeverjük.
  10. Tányérokra szedjük, mellé tálaljuk a joghurtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ottolenghi receptek közt találtam, bár egy cseppet átvariáltam, nála másképp volt a joghurt ízesítve, de medvehagyma szezon lévén, ezt nem hagyhattam ki. Finom, gyors ebéd volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek