r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt bellatorta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kalácsfelfújt bellatorta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 420 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 1683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsokat felszeleteljük.
  2. A tojásokat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal villával kissé felverjük.
  3. Egy közepes sütőformát kikenünk vajjal vagy margarinnal.
  4. A kalácsszeleteket a keverékben jól megforgatjuk, hogy mindenhol jól átjárja.
  5. Lapjára lefektetjük a tálban.
  6. Megszórjuk mazsolával.
  7. Addig rétegezzük, amíg a kalács el nem fogy (nekem 2 sor lett).
  8. Ha marad a keverékből, a végén ráöntjük.
  9. Betesszük az előmelegített sütőbe, és kb 160 fokon 35-40 percig sütjük.
  10. Melegen baracklekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1822
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Ajánló

Könnyű, gyors, olcsó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam a megmaradt kaláccsal mit csinálni, így került új formában a leves után desszertként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek