Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalácsfelfújt bellatorta konyhájából

Kalácsfelfújt bellatorta konyhájából
Kalácsfelfújt bellatorta konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam a megmaradt kaláccsal mit csinálni, így került új formában a leves után desszertként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű, gyors, olcsó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsokat felszeleteljük.
  2. A tojásokat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal villával kissé felverjük.
  3. Egy közepes sütőformát kikenünk vajjal vagy margarinnal.
  4. A kalácsszeleteket a keverékben jól megforgatjuk, hogy mindenhol jól átjárja.
  5. Lapjára lefektetjük a tálban.
  6. Megszórjuk mazsolával.
  7. Addig rétegezzük, amíg a kalács el nem fogy (nekem 2 sor lett).
  8. Ha marad a keverékből, a végén ráöntjük.
  9. Betesszük az előmelegített sütőbe, és kb 160 fokon 35-40 percig sütjük.
  10. Melegen baracklekvárral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

bellatorta

Mióta szakács: 2012.07.28.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

maradék kalácsból felfújt, kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral, baracklekváros kalácsfelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
kalács 30 dkg
tojás 3 db
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 4 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
mazsola 0.5 marék