r
Nosalty Logó

Cukormentes epres habos pite

edan
Cukormentes epres habos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

430
Kalória
6.8g
Fehérje
45.4g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
110g
Víz
97.7g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

Összesen 430 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

Összesen 3426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 430 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    363.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    880.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1738 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 3426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

Pitetészta elkészítése

  1. A lisztből és a vajból is vegyünk el egy keveset: a vajjal kenjünk ki egy kb. 28 cm átmérőjű piteformát, majd szórjuk meg a teáskanálnyi liszttel.
  2. A többi lisztet keverjük össze a sóval, cukorral és a sütőporral. A tojást üssük fel egy pohárba.
  3. A hűtő-hideg vajat kockázzuk a lisztes elegybe (vagy reszeljük bele), majd a tenyerünk közé véve egy keveset, kezdjük összedörzsölgetni, amikor egységesen nedves homok állagot érünk el, adjuk hozzá a tojást, és röviden gyúrjuk össze. Amint összeállt, nyújtsuk ki két folpack-réteg között, akkorára, hogy a forma oldalát is kitöltse, illesszük a tésztát a piteformába, és így rakjuk a hűtőbe.

Epres töltelék elkészítése

  1. Az epret tisztítsuk meg, és az édesítőkkel tegyük fel főni. Pároljuk 3-4 percig fedő alatt (így ereszt egy kis levet).
  2. A pudingport keverjük simára az almalében, és öntsük a forrásban lévő eperhez, amint megköt, húzzuk le a tűzről és borítsuk le folpack-kal, így nem fog bőrösödni.

Sütés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és szurkáljuk meg villával, majd a már felmelegedett sütőben süssük 10 percig. Ekkor öntsük rá az eperkrémet, és süssük további 25 percet. Hagyjuk legalább 1 órát hűlni.

Összeállítás

  1. A habtejszínt kezdjük felverni, amikor szilárdul, adjuk hozzá a vaníliás xilitet, majd a habfixet is. Én habzsákból nyomtam kicsi csúcsokat a kihűlt sütire, de egyben is rákenhetjük, majd egy kanál hátuljával lazán ütögetve is formázhatunk csúcsokat a tetejére.
  2. Tálalás előtt legalább 1 óráig tegyük hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28*28

Ez egy kellemes gyümölcspite, a tetejére való hab nem csak a díszítést adja, hanem kellemesen letompítja az eper fanyar ízét és a tészta szárazabb állagát.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek