r
Nosalty Logó

Cukormentes-diétás diósüti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukormentes-diétás diósüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 504 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2020 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 326 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 504 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 2020 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a xilittel, valamint az olvasztott vajjal és a kefírrel.
  2. A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük egy másik tálba, és óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájás-vajas keverékhez. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan belekeverjük.
  3. Egy tortaformába öntjük, és megsütjük (érdemes tűpróbát végezni).
  4. Közben a diós tölteléket elkészítjük. Ledaráljuk a diót a xilittel, majd hozzámorzsoljuk a vajat, és beleöntjük a 2 kis kávétejszínt, valamint a zabkorpát is hozzáadjuk, és felfőzzük a mikróban, hogy krémes állagú legyen.
  5. Amikor kisült a tésztánk, egy tetszőleges süteményszaggatóval kiszaggatjuk, és attól függően, hogy hány réteget szeretnénk, elvágjuk keresztbe a korongokat (én 3 rétegűt készítettem).
  6. A korongokat megkenjük a töltelékkel és összeragasztjuk őket.
  7. Ezután elkészítjük a csokoládémázat úgy, hogy a vajat megolvasztjuk, beletesszük a xilitet és a kakaóport (sűrűn folyó mázat kell hogy kapjunk).
  8. A töltött korongok oldalát beleforgatjuk a csokimázba, a tetejüket pedig díszítjük vele nyomózsák segítségével. A tetejükre egy fél szem diót rakunk, és lehűtjük, hogy a máz megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 38009
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós-csokis és cukormentes (Ch:-50%)! Nagyon mutatós, ha vendégek jönnek, és senki nem fogja megmondani, hogy diétás, ezt garantálom!:) Szénhidrátcsökkentett lisztet használok, 6 g ch/100 g, amelyet sima liszttel kell keverni fele arányban, de én általában 2/3:1/3 arányt használok, hogy még kevesebb legyen a szénhidráttartalma a kész süteménynek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mennyei süti, bekerült a kedvenceim közé, azt hiszem még jó párszor el fogom készíteni:) Akik kóstolták, mind nagyon dicsérték! Tegnap készítettem el, nagyon egyszer? volt és gyorsan össze lehet hozni. Egy keveset változtattam, a xilites diót el?ször tejjel f?ztem fel kicsit, aztán jött bele a vaj. Zabkorpát nem használtam, inkább a diót dupláztam, de úgy is biztos teljesen jó. Ó igen és kefír helyett joghurtot használtam. A holland kakaópor ugyan nem olcsó, de én azt mondom megéri azt használni, nagyon érezhet? a különbség. Gratulálok a recepthez!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök hogy jól sikerült és ízlett!Szép napot!Daniella

Nóri*

szia! kipróbáltam, nagyon finom lett! De a diókrém nekem nem krém lett, hanem száraz valami :( Így még tettem rá egy réteg cukormentes tiramisu-pudingot, így jó lett. Mit ronthattam el..? Bár én gázon csináltam..Köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia!Örülök,hogy ízlett biztos szupi a pudingos változat is.Nem tudom mit ronthattál el,én mindig mikróba szoktam meg csak gyorsan felmelegítem de talán ha száraznak találtad még tejszínt adhatsz majd hozzá legközelebb.Köszi,hogy kipróbáltad a receptemet!Szép napot!

Gabriella0924

Lehet hogy nem jól értelmezem, de... a hozzávalóknál 1 dl habtejszínt írsz... az elkészítésnél pedig 2 kis kávétejszínt....akkor most hogy is kell csinálni?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek