Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos diós-lekváros süti

Habos diós-lekváros süti
Habos diós-lekváros süti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Rövid időre a hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. A hideg tésztát kinyújtjuk, és tepsibe rakva közepes lángon megsütjük.
  3. A kész habhoz keverjük a vaníliás cukros, darált diót.
  4. A még meleg tésztát megkenjük baracklekvárral, és rátesszük a diót masszát.
  5. 10 perc alatt készre sütjük.
  6. Miután kihűlt, szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 23 076
elküldve: 7
receptkönyvben: 230
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Pető Valéria

Mióta szakács: 2011.03.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós habos linzer, diós-lekváros linersüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1476
finomliszt 35 dkg
disznózsír 15 dkg
margarin 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 10 dkg
dió 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 15 dkg