r
Nosalty Logó

Diós süti szilvával

Ligeti Károly
Diós süti szilvával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

szilva

468
Kalória
9.6g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
132g
Víz
70.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
31g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

szilva

Összesen 468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

szilva

Összesen 5617 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

szilva

Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    270 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4297.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    726.8 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    433 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 5617 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A diót ledaráljuk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
  2. Egy 23x36 cm tepsit aljába sütőpapírt teszünk, amit vékonyan kivajazunk, vagy megkenünk olajjal.
  3. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és jól összekavarjuk, majd a tepsibe öntjük.

szilva

  1. A szilvákat kimagozzuk, a mag helyére kevés fahéjas cukrot szórunk, és egy negyed diót rakunk. Az így elkészített szilvaszemeket a tésztába nyomjuk.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, tűpróbával ellenőrizzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23

Ez egy finom diós süti, ami annak ellenére nem száraz és morzsálódó, hogy nincs benne krém. A tésztában lévő tejföl és a szilva gondoskodik erről.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...