Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis palacsinta A kis gasztronautától

Cukkinis palacsinta A kis gasztronautától
Cukkinis palacsinta A kis gasztronautától
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ricotta helyett használhatunk másféle sajtokat is a töltelékhez. Ekkor süssük készre a palacsinta egyik oldalát, majd tegyük bele a lereszelt sajtot, és hajtsuk rá a palacsinta két oldalát, így a sajt kicsit megolvad, és még finomabb lesz!  Cheddar vagy mozzarella sajt is nagyon jól megy hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket alaposan megmossuk, és héjastól nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, és állni hagyjuk.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  3. A tojásokat felverjük kevés sóval és borssal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  4. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és kézi habverő segítségével simára dolgozzuk. Beletesszük a felaprított kaprot (aki nem szereti használhat petrezselymet is) és az olajat. Miután alaposan elkevertük, hozzáadjuk a kinyomkodott cukkinit, és min. 1/2 órára hűtőszekrénybe pihentetjük.
  5. Kevés olajon vagy vajon a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 545
elküldve: 6
receptkönyvben: 225
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges palacsinta, cukkinis tésztájú palacsinta,, ricottával töltött palacsinta cukkinivel

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2013-04-22 08:38

Eddig csak spenóttal csináltam, azzal is nagyon finom, de ez a cukkinis ötlet is tetszik, ki fogom próbálni (már elvetettem a cukkinit!) :))

T.Eszter
T.Eszter Tue, 2013-01-29 14:08

Szia Gasztronauta!

Ebédre elkészítettem ezt a palacsintát, és nem csalódtam :D nagyon-nagyon finom lett.

Köszönöm az ötletet. :)

kriszta978
kriszta978 Thu, 2012-10-04 14:54

Szia!

Nekem a 26 dkg liszthez nagyon kevés volt a 2 dl víz, legalább a kétszeresét beleöntöttem, így lett sűrű palacsintatésztám. Amúgy nagyon finom! Nekem 8 db lett összesen, kettőt tudtam belőle megenni egyszerre.:)

Krisztii

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Thu, 2013-02-21 16:09

Szia!
Nem teljesen emlékszem, hogy pontosan mennyi vizet tettem bele, de a lényeg a sűrű palacsintatészta. :) Köszi! :)
Üdv:Bea

Nutti
Nutti Thu, 2012-08-23 17:16

cukkini helyett paradicsommal és bazsalikommal is isteni! :)

Sünimüni
Sünimüni Mon, 2012-08-06 10:45

A recept tökéletes.Kipróbáltam és nagyon bevált,sőt mindenkinek csak ajánlani tudom. Le a kalappal!:D:D:D:D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-08-04 11:23

Pénteken elkészült.:-)
Mesés lett, finom lett, máskor is el fogom készíteni, de dupla adagból, délután csodásan rá tudnak járni, nem megterhelő finomság.:-))
Két bicikli"túra" közt, focizás szünetében, tollasozás után, stb. (is) vígan ehető.:-)
Köszönöm szépen.
Szép hétvégét kívánok!

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2012-07-31 18:49

Nagyon szívesen Éva_Anyóca! :))
Tényleg nagyon finom, még töltelék nélkül is. Esetleg egy kis fokhagymás tejföllel. :)
Remélem, hogy ízleni fog Nektek is! :)
bea

1023
cukkini 3 közepes db
tojás 3 db
finomliszt 30 dkg
ásványvíz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
ricotta 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert