r
Nosalty Logó

Csülkös körömpörkölt ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Csülkös körömpörkölt ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4849 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    367.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6450 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2912 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2537.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2489 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1656 micro
Összesen 4849 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    248 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az én módszerem szerint, külön kezdjük el főzni a kétféle pörköltet, majd egy bizonyos pont után egyesítjük, lássuk hogyan. A körömhöz én kuktát szoktam használni, és azzal kezdem a főzést. A kétféle pörkölthöz előkészítjük az összes alapanyagot.
  2. A kuktában zsiradékon, kevés sóval megfonnyasztunk két fej finomra vágott vöröshagymát. Ezután megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 2-2 db hámozott és kockára vágott paradicsomot és paprikát, pár gerezd zúzott fokhagymát.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, pirosarannyal és őrölt köménnyel, elkeverjük, felöntjük vízzel, majd belerakjuk a körömdarabokat és a csülökről lefejtett felkockázott bőröket is.
  4. Lezárjuk a kuktát, és lassú tűzön puhára főzzük, néha ellenőrizzük. Akkor jó a köröm, ha a csontok szinte kipotyognak belőle.
  5. Közben odatesszük a csülköt is, ezt nyáron bográcsban szoktam készíteni, mert abban az igazi.
  6. A maradék két fej, finomra vágott hagymát kevés sóval zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk a kockára vágott csülökhúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  7. Ekkor rátesszük a 2-2 db hámozott és kockára vágott paradicsomot, paprikát, a maradék zúzott fokhagymát, átforgatjuk, és egy kicsit rotyogni hagyjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, borókabogyóval, pirosarannyal, őrölt köménnyel és ételízesítővel, végül ne feledjük el a csontokat is hozzáadni, mert ez nagyon jó ízt ad az ételnek.
  8. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, lefedve főzni kezdjük, ha úgy látjuk, hogy elfőtte a levét egy kissé, akkor beleöntjük a bort is.
  9. Ha már kezd puhulni és sűrűsödni, néha keverjük meg, mivel ragacsos, nehogy odakapjon az alja. Ha megpuhult a köröm, kiszedjük a kuktából, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd kézzel kiszedegetjük belőle a csontot. (Tudom, ez egy kicsit macerás, de megéri a vesződést.)
  10. A kicsontozott körömdarabokat a szaftjával együtt a csülökhöz adjuk, és készre főzzük. Közben ellenőrizzük az ízét, szükség szerint utána ízesítjük.
  11. Akkor jó, ha minden megpuhult benne és a szaftja is kellően sűrű. A zsírral óvatosan bánjuk, mivel elég sok kifő belőle. Petrezselymes krumplival és kovászos uborkával nagyon finom.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 30121
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös körömpörkölt ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Ez egy igazi tradicionális étel, ami könnyűnek nem igen mondható, de néha mégis érdemes elkészíteni, mivel nagyon ízletes és finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek