r
Nosalty Logó

Csülkös körömpörkölt ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Csülkös körömpörkölt ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1213
Kalória
91.8g
Fehérje
27.9g
Szénhidrát
75.9g
Zsír
634.3g
Víz
336.7g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4849 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1612.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    634.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    367.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6450 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2912 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2537.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2489 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1656 micro
Összesen 4849 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    248 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. Az én módszerem szerint, külön kezdjük el főzni a kétféle pörköltet, majd egy bizonyos pont után egyesítjük, lássuk hogyan. A körömhöz én kuktát szoktam használni, és azzal kezdem a főzést. A kétféle pörkölthöz előkészítjük az összes alapanyagot.
  2. A kuktában zsiradékon, kevés sóval megfonnyasztunk két fej finomra vágott vöröshagymát. Ezután megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 2-2 db hámozott és kockára vágott paradicsomot és paprikát, pár gerezd zúzott fokhagymát.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, pirosarannyal és őrölt köménnyel, elkeverjük, felöntjük vízzel, majd belerakjuk a körömdarabokat és a csülökről lefejtett felkockázott bőröket is.
  4. Lezárjuk a kuktát, és lassú tűzön puhára főzzük, néha ellenőrizzük. Akkor jó a köröm, ha a csontok szinte kipotyognak belőle.
  5. Közben odatesszük a csülköt is, ezt nyáron bográcsban szoktam készíteni, mert abban az igazi.
  6. A maradék két fej, finomra vágott hagymát kevés sóval zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, hozzáadjuk a kockára vágott csülökhúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  7. Ekkor rátesszük a 2-2 db hámozott és kockára vágott paradicsomot, paprikát, a maradék zúzott fokhagymát, átforgatjuk, és egy kicsit rotyogni hagyjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, borókabogyóval, pirosarannyal, őrölt köménnyel és ételízesítővel, végül ne feledjük el a csontokat is hozzáadni, mert ez nagyon jó ízt ad az ételnek.
  8. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, lefedve főzni kezdjük, ha úgy látjuk, hogy elfőtte a levét egy kissé, akkor beleöntjük a bort is.
  9. Ha már kezd puhulni és sűrűsödni, néha keverjük meg, mivel ragacsos, nehogy odakapjon az alja. Ha megpuhult a köröm, kiszedjük a kuktából, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd kézzel kiszedegetjük belőle a csontot. (Tudom, ez egy kicsit macerás, de megéri a vesződést.)
  10. A kicsontozott körömdarabokat a szaftjával együtt a csülökhöz adjuk, és készre főzzük. Közben ellenőrizzük az ízét, szükség szerint utána ízesítjük.
  11. Akkor jó, ha minden megpuhult benne és a szaftja is kellően sűrű. A zsírral óvatosan bánjuk, mivel elég sok kifő belőle. Petrezselymes krumplival és kovászos uborkával nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ez egy igazi tradicionális étel, ami könnyűnek nem igen mondható, de néha mégis érdemes elkészíteni, mivel nagyon ízletes és finom étel.

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek