r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csülök

kdrita
Mézes-mustáros csülök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A főzéshez

A sütéshez

374
Kalória
36.1g
Fehérje
6.6g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
132.8g
Víz
120.6g
Koleszterin
279.2mg
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A főzéshez

A sütéshez

Összesen 374 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A főzéshez

A sütéshez

Összesen 2241 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A főzéshez

A sütéshez

Összesen 139 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 374 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6103.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    3210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    796.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 2241 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A főzéshez

  1. A csülköt megmossuk, ellenőrizzük, hogy a bőr tiszta legyen, ha szükséges, kissé megpucoljuk, és feltesszük főni a hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel. (Nem érdemes bajlódni a hagyma vagy a fokhagyma darabolással, csak az íze kell, nagyobb darabokban is jó.)
  2. Kb. 3-3,5 óra alatt puhára fő. Óvatosan, hogy ne sérüljön sem a hús, sem a bőr, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ha a hús kissé meghűlt, kevés sóval megszórjuk, és a 1,5 ek mustárral, majd mézzel alaposan bekenjük.
  4. Rácsra állítjuk, és mehet az előmelegített 180 C°-os sütőbe, kb. 45 perc alatt pirosra és ropogósra sül.
  5. Érdemes egészben sült burgonyával tálalni. A csülök főzővizében puhára főzzük a burgonyát, és mielőtt a csülköt, betesszük sütni, alá helyezzük a főttv burgonyát. Istenien átveszi a húsmártás ízeit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretem az egyszerű és kiadós recepteket, ez is olyan. Nem igényel sok munkát, mégis rengeteg elismerést kap az ember.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...