Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csudasajtos jalapeño poppers

Csudasajtos jalapeño poppers
Csudasajtos jalapeño poppers
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár kicsit macerás az elkészítése, a jalapeño poppers egyetlen falatja megér minden perc belefektetett energiát. Mert nem sok nassolnivaló van, ami kívül ennyire ropogós (komolyan, szinte megszólal!), belül pedig így olvad a sok SAJT. Hogy ki mibe tunkolja, az már egyéni preferencia kérdése, elrontani nem lehet. Az egyetlen hibája, hogy siralmasan hamar elfogy, szóval ha láttok valahol jalapeñot, vegyetek rögtön dupla adagot!

hozzávalók / 3 adag

töltelék

paprika + panír

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Bár nyersen eléggé tud csípni a jalapeño, a magház kikaparásával és a hőkezeléssel gyakorlatilag minden csípősségét elveszti, így azok is bátran vágjanak bele, akiket amúgy ez eltántorítana.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összeállítjuk a töltelékként szolgáló krémet: a krémsajthoz reszeljük a kétféle cheddart, sózzuk-borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Használatig hűtőbe tesszük.
  2. A jalapenókat megmossuk, majd egy éles késsel vágást ejtünk az oldalukon egy helyen, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen végig a paprika hosszát, mert akkor könnyen továbbszakadhat. Az így keletkezett résen keresztül egy kiskanállal óvatosan-ügyesen kikaparjuk a paprikák magházát, amennyire csak lehet.
  3. Az üreget aztán egy másik kanálka segítségével megtöltjük a sajttöltelékkel. Amennyire lehet, töltsük meg hézagmentesen (ehhez az ujjainkat is bevethetjük, nem a legesztétikusabb, de hát nem néz senki), úgy, hogy amikor már "tele" van, a töltőrés ne legyen szélesebb 4-5 milliméternél.
  4. Jöhet is a panírozás liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa sorrendben. Itt most tényleg fontos a duplapanír, mert ennyi a macerás pucolás után nagyon nem szeretnénk, hogy a töltelék kifolyjon a paprikákból.
  5. Felforrósítjuk az olajat egy kisebb lábasban, és a paprikákat kettesével-hármasával aranybarmára sütjük benne. Nekem így egyáltalán nem szívott magába olajat, de azért az olajból kiszedett paprikákat tegyük konyhai törőkendőre.
  6. A kirántott töltött paprikákat ezután tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 5-10 percre, hogy a paprika még egy kicsit puhulhasson.
  7. A kész poppereket szórjuk meg nagyszerű sóval, és tunkoljuk tetszés szerinti szószba. Csak úgy ropog!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 2 337
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
88 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

rántott jalapeno, töltött chili

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

615
krémsajt 125 g
cheddar sajt 65 g
cheddar sajt 65 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
jalapeño 8 db
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg