r
Nosalty Logó

Csokoládétorta ahogy Iluska készíti

Iluska
Csokoládétorta ahogy Iluska készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1142
Kalória
17.4g
Fehérje
141.1g
Szénhidrát
56.3g
Zsír
84.8g
Víz
288.7g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
77.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3841.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    423.3 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 3423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A 3 dl tejjel és kevés cukorral csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntve a maradék tejet is folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Kis hűlés után hozzákeverjük a vajat. Hűtőbe tesszük.
  4. A kihűlt tortánkat kettévágjuk jó éles késsel. Megkenjük a lapot kb. a fele krémmel. Rátesszük a tetejét, és végül kívülről is bekenjük. Tetszés szerint díszítjük. Hűtőben kissé megdermesztjük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17,5

Ez egy olyan torta, amit hűléssel együtt másfél óra alatt el lehet készíteni. Nekem mindig van itthon hozzávaló, úgyhogy bármikor nekifogok, ha csak úgy megkívánjuk... Vagy ha a lányom valami édességre vágyik. Sütőpapírral szoktam a formát kibélelni. Először vágok egy kört az aljára, majd egy hosszabb csíkot a peremre körbe. Az első 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta.  Mikor megsült, rácsra téve hagyom kihűlni. Ha a közepe púposabb lenne, azt levágom. Van úgy, hogy megfordítom, és az alja kerül felülre, így tuti sima lesz, mikor a krémmel díszítem.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek