Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés sajttorta 2.

Csokoládés sajttorta 2.
Csokoládés sajttorta 2.
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem egyik barátjának a születésnapjára készült. Hatalmas sikert aratott. Nagyon finom és nagyon laktató.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

ajánlat

Csokiimádóknak. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaphoz a csokis nápolyit/rolókat egészen apróra zúzzuk/vágjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a masszát egy kivajazott tortaforma aljába nyomkodjuk, alufóliával letakarjuk, majd a hűtőbe rakjuk.
  2. A töltelékhez a csokoládét vízgőz fölött folyamatos kavargatás mellett megolvasztjuk.
  3. A krémsajtot kézi mixerrel felverjük.
  4. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd az olvasztott csokoládét, egyenletesre összedolgozzuk.
  5. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, fél percet várunk a tojások hozzáadása között.
  6. Hozzáadjuk a vanília esszenciát és a tejfölt, egyenletesre összedolgozzuk.
  7. Az alapra ráöntjük a tölteléket.
  8. A kerek tortaformát egy nagy tepsire helyezzük, így rakjuk az előmelegített sütőbe, középre.
  9. Megsütjük, majd kivesszük, és egy késsel a tortaforma mentén körbevágjuk, így megelőzve, a tetején a berepedezést.
  10. Hagyjuk kihűlni, újra letakarjuk alufóliával, és néhány órára a hűtőbe tesszük, mielőtt a bevonatot elkészítjük.
  11. A bevonathoz a tejszínt és a vajat összeforraljuk.
  12. Ráöntjük a felaprózott csokoládéra, simára keverjük, majd a tortára öntjük.
  13. Akkor a legjobb, ha egy napig a hűtőben van felszolgálás előtt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 450
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cilantro

Mióta szakács: 2011.05.11.
45 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládés-krémsajtos torta, csokis sajttorta ínyenceknek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596
nápolyi 150 g
vaj 75 g
csokoládé 340 g
krémsajt 680 g
cukor 200 g
tojás 3 db
vaníliaaroma 1.5 teáskanál
tejföl 240 ml
csokoládé 115 g
habtejszín 80 ml
vaj 1 ek