Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Selectfood
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
157
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
1570
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
157
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 110.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2087.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 575 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 132.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
1570
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Aétcsokoládét vízgőz fölött olvasszunk fel, majd tegyük félre hűlni.
- A blansírozott mandulát egy késes aprítógépben daráljunkfinomra (nem kell lisztesre), ésadjuk hozzáafelaprított aszalt fügét, ánizsmagot és a citromlevet is. Indítsuk be újra az aprítógépet, míg egy homogén, ragacsos keveréket nem kapunk.
- Miután az olvasztott csokoládé szobahőmérsékletűre hűlt, öntsük a ragacsos keverékhez, s gyúrjunk belőle masszát.
- A masszából egy-egy darabot leválasztva formázzunk 1-1,5 cm átmérőjű hengereket, tekerjük be őket egyesével folpackba, végül formázzuk őket kocka alakú rudakká.
- Tegyük hűtőbe, míg megszilárdulnak.
- Fogyasztáshoz daraboljuk a rudakat ízlés szerint 4-5 cm hosszú pálcikákká, majd hempergessük őket vékony réteg porxukorba (nyírfacukorporba). Ez az utolsóművelet el is hagyható, de tény és való, hogy a fehér por dekoratívabbá teszi a rudakat.
- Meleg időben ajánlott hűtőben tárolni, napokig is eláll.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8599
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Ajánló
Tipp: Ha teljesen cukormentessé kívánjuk tenni a desszertet, akkor az étcsokoládé helyett használjunk kakaóvajat, kakaóport és más édesítőt; pl. Xukrot, vagy egy kevés mézet. Ha az utóbbihoz nyúlunk, akkor kevesebb kakaóvaj is elegendő, a méz állaga miatt. Ha csak kemény aszalt fügéhez sikerül hozzájutni, akkor felhasználás előtt érdemes valamilyen finom likőrbe - például mandulalikőrbe - áztatni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Selectfood
4 recept
Ezt a sütés nélküli desszertet még a nyáron készítettem a Fb.-on akkor futó nyereményjátékom kapcsán. A megnyerhető ajándékok közül ugyanis ez a portugál, Algarve-i specialitás keltette fel leginkább az olvasók figyelmét, ezért megpróbáltam reprodukálni. Sikerült.