r
Nosalty Logó

Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Selectfood
Csokoládés-mandulás-fügés rudacskák
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aétcsokoládét vízgőz fölött olvasszunk fel, majd tegyük félre hűlni.
  2. A blansírozott mandulát egy késes aprítógépben daráljunkfinomra (nem kell lisztesre), ésadjuk hozzáafelaprított aszalt fügét, ánizsmagot és a citromlevet is. Indítsuk be újra az aprítógépet, míg egy homogén, ragacsos keveréket nem kapunk.
  3. Miután az olvasztott csokoládé szobahőmérsékletűre hűlt, öntsük a ragacsos keverékhez, s gyúrjunk belőle masszát.
  4. A masszából egy-egy darabot leválasztva formázzunk 1-1,5 cm átmérőjű hengereket, tekerjük be őket egyesével folpackba, végül formázzuk őket kocka alakú rudakká.
  5. Tegyük hűtőbe, míg megszilárdulnak.
  6. Fogyasztáshoz daraboljuk a rudakat ízlés szerint 4-5 cm hosszú pálcikákká, majd hempergessük őket vékony réteg porxukorba (nyírfacukorporba). Ez az utolsóművelet el is hagyható, de tény és való, hogy a fehér por dekoratívabbá teszi a rudakat.
  7. Meleg időben ajánlott hűtőben tárolni, napokig is eláll.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8599
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Tipp: Ha teljesen cukormentessé kívánjuk tenni a desszertet, akkor az étcsokoládé helyett használjunk kakaóvajat, kakaóport és más édesítőt; pl. Xukrot, vagy egy kevés mézet. Ha az utóbbihoz nyúlunk, akkor kevesebb kakaóvaj is elegendő, a méz állaga miatt. Ha csak kemény aszalt fügéhez sikerül hozzájutni, akkor felhasználás előtt érdemes valamilyen finom likőrbe - például mandulalikőrbe - áztatni.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Selectfood 4 recept

Ezt a sütés nélküli desszertet még a nyáron készítettem a Fb.-on akkor futó nyereményjátékom kapcsán. A megnyerhető ajándékok közül ugyanis ez a portugál, Algarve-i specialitás keltette fel leginkább az olvasók figyelmét, ezért megpróbáltam reprodukálni. Sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek