r
Nosalty Logó

Csokoládés-málnás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bonbonka
Csokoládés-málnás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2727 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 457 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 2727 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, kakaóport és a cukrot.
  2. Egy másik tálban kikeverjük a joghurtot a tojással és az olajjal, és hozzávegyítjük a lisztes keveréket.
  3. A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk (aki szeretne, papírt is használhat), beleteszünk kb. háromnegyed evőkanálnyi tésztát, majd egy teáskanál lekvárt, melyet egy fél evőkanálnyi tésztával fedünk be. A lekvárral úgy kell gazdálkodni, hogy a süti tetejére is maradjon egy kevés.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával érdemes ellenőrizni. Ha megsült, kiszedjük a formából, hagyjuk kihűlni.
  5. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, amíg olvad, vékonyan megkenjük a muffinok tetejét lekvárral. A felolvadt csokival bevonjuk a sütemény tetejét (én egy teáskanállal dolgoztam, óvatosan szétkenheted a csokit a kanál hátával, úgy, hogy ne kenődjön el a lekvár), majd megvárjuk, míg a bevonat megszilárdul. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1417
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 24.

Receptkategóriák

Csokoládés-málnás muffin
bonbonka 3 recept

A csoki és a málna együttes használatával nagyon finom ízhatást érünk el: a málna savanykás íze jól harmonizál a csokoládé édességével. Ha nincs otthon málnalekvár, főzz össze 25 dkg friss vagy fagyasztott málnát kb. 3 evőkanál cukorral, amíg be nem sűrűsödik, majd passzírozd át sűrű szövésű szűrőn, hogy a magok a szűrőben maradjanak. Miután kihűlt, ugyanúgy használhatod, mint a málnalekvárt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek