Csokis muffin - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
986
Kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3940
Kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
28.7g finomliszt104 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
4.6g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
17.6g cukor68 kcal
-
28.7g tej16 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
7.7g csokoládé42 kcal
Összesen
300
Kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1478.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.6 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
986
Kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 136.4 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5914.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1554 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 540 mg
-
Foszfor 2361 mg
-
Nátrium 1261 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 630.3 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 101 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 763 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
3940
Kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 7.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
300
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A száraz hozzávalókkal kezdjük. Összekeverjük aliszteket, kakaópor, cukrot, fahéjat, sütőport.
- Közben a vajat, hogy gyorsabb legyen a művelet, mikrohullámú sütőben megolvasztjuképpen annyira, hogy bele tudjukdolgozni a tésztába. Ha már megvan érzésre az arány, akkor olajjal is lehet helyettesíteni a vajat.
- Hozzáadjuka többi alapanyagot: tej, tojás, olvasztott vaj.
- Szépen összedolgozzuk,és végül a feldarabolt csokit is belekeverjük.
- Muffin sütőformába adagoljuk, a formát majdnem teletöltjük. Nekem 24 darab (2 tepsi) sütemény jön ki ebből a mennyiségből (természetesen ez függ a bögre és a muffin forma űrtartalmától, én 2,5-3 dl-es bögrével számolok).
- 2x20 perc alatt megsül, ízben nem különbözik a búzalisztes változattól!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 24728
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Ezt a receptet búzaliszttel kezdtem, de amint életemben megjelent Párom, aki lisztérzékeny, elkezdtem kísérletezni. Sikerült a gluténmentes változata, így merem ajánlani a kezdő gluténmentes háziasszonyoknak is. :)
Hozzászólások
Megcsinatam és kukorica íz nagyon kijött benne. Pedig ahogy leírtad úgy csináltam, legkozelebb csak rizs lisztet használok. Azonkívül nem kelt meg rendesen, pedig egy zacskó elesztot tettem bele. Mi lehetett a baj? Köszönöm
Kedves Aphaedra! Rizsliszttel még nem próbáltam, de az ötlet remek! Én is az utóbbi id?ben inkább azt helyezem túlsúlyba, könnyebb a tészta és lehet a másik észrevételre is ez a megoldás. :) Remélem segítettem! Üdv: Fruzsanna
Köszi a receptet.. Elkészítettem, jó lett, bár fél adaggal próbáltam ki. Rizsliszttel tökéletes, tényleg nem érezni semmit rajta. Normál cukorral készítettem el, de a barna még jobb lett volna hozzá. Legközelebb teszek bele egy pici kefírt is és akkor kicsit lágyabb lesz .
Én is elkészítettem, méghozzá rizsliszttel, nagyon finom lett, az állaga is nagyon jó, még annyi, hogy én cukor helyett xilitet használtam. Üdv.
Megcsináltam a receptet rizsliszttel, de annyira száraz lett, hogy a férjem majdnem megfulladt t?le. A búzalisztet szerintem nem lehet egy az egyben kiváltani rizsliszttel, mert ez utóbbi jóval szárazabb és több nedvességet vesz fel. A rizslisztes verzió esetében valamit módosítani kellene a többi hozzávalón, mert ez így nem az, amit örömmel fogyaszt a család. Sajnálom.