Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis muffin - gluténmentes

Csokis muffin - gluténmentes
Csokis muffin - gluténmentes
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet búzaliszttel kezdtem, de amint életemben megjelent Párom, aki lisztérzékeny, elkezdtem kísérletezni. Sikerült a gluténmentes változata, így merem ajánlani a kezdő gluténmentes háziasszonyoknak is. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókkal kezdjük. Összekeverjük a liszteket, kakaópor, cukrot, fahéjat, sütőport.
  2. Közben a vajat, hogy gyorsabb legyen a művelet, mikrohullámú sütőben megolvasztjuk éppen annyira, hogy bele tudjuk dolgozni a tésztába. Ha már megvan érzésre az arány, akkor olajjal is lehet helyettesíteni a vajat.
  3. Hozzáadjuk a többi alapanyagot: tej, tojás, olvasztott vaj.
  4. Szépen összedolgozzuk, és végül a feldarabolt csokit is belekeverjük.
  5. Muffin sütőformába adagoljuk, a formát majdnem teletöltjük. Nekem 24 darab (2 tepsi) sütemény jön ki ebből a mennyiségből (természetesen ez függ a bögre és a muffin forma űrtartalmától, én 2,5-3 dl-es bögrével számolok).
  6. 2x20 perc alatt megsül, ízben nem különbözik a búzalisztes változattól!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 151
elküldve: 8
receptkönyvben: 113
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fruzsanna

Mióta szakács: 2012.07.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés muffin rizslisztből, kakaós muffin csokival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annapanna7
Annapanna7 Mon, 2015-02-02 23:22

Megcsináltam a receptet rizsliszttel, de annyira száraz lett, hogy a férjem majdnem megfulladt tőle. A búzalisztet szerintem nem lehet egy az egyben kiváltani rizsliszttel, mert ez utóbbi jóval szárazabb és több nedvességet vesz fel. A rizslisztes verzió esetében valamit módosítani kellene a többi hozzávalón, mert ez így nem az, amit örömmel fogyaszt a család. Sajnálom.

CateArcher
CateArcher Sat, 2014-08-30 15:15

Én is elkészítettem, méghozzá rizsliszttel, nagyon finom lett, az állaga is nagyon jó, még annyi, hogy én cukor helyett xilitet használtam. Üdv.

abelszilvi
abelszilvi Thu, 2013-03-07 14:40

Köszi a receptet.. Elkészítettem, jó lett, bár fél adaggal próbáltam ki. Rizsliszttel tökéletes, tényleg nem érezni semmit rajta. Normál cukorral készítettem el, de a barna még jobb lett volna hozzá. Legközelebb teszek bele egy pici kefírt is és akkor kicsit lágyabb lesz .

aphaedra
aphaedra Sat, 2012-09-15 21:32

Megcsinatam és kukorica íz nagyon kijött benne. Pedig ahogy leírtad úgy csináltam, legkozelebb csak rizs lisztet használok. Azonkívül nem kelt meg rendesen, pedig egy zacskó elesztot tettem bele. Mi lehetett a baj? Köszönöm

Fruzsanna
Fruzsanna / Fruzsanna Mon, 2012-10-08 14:29

Kedves Aphaedra! Rizsliszttel még nem próbáltam, de az ötlet remek! Én is az utóbbi időben inkább azt helyezem túlsúlyba, könnyebb a tészta és lehet a másik észrevételre is ez a megoldás. :) Remélem segítettem!
Üdv: Fruzsanna

986
finomliszt 2.5 bögre
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 60 g
fahéj 1 tk
vaj 100 g
cukor 1 bögre
tej 375 ml
tojás 1 db
csokoládé 100 g