Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés kuglóf KonyhaMalacka konyhájából

Csokoládés kuglóf KonyhaMalacka konyhájából
Csokoládés kuglóf KonyhaMalacka konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha van sütemény, amire a szaftos jelző illik, akkor ez az illatos kuglóf az!

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy lábosba felmelegítjük a tejet, az olajat és a vajat. Felolvasztjuk benne a felaprított csokit, majd hozzákeverjük a kakaóport. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy tálba szórjuk a sütőporos lisztet, a cukrokat. Hozzáadjuk a sárgájákat, a joghurtot a kakaós-csokis keveréket és a rumot. A fehérjehabbal lazítjuk.
  4. Egy kuglóf formát kivajazunk, meghintjük liszttel, majd belesimítjuk a masszát. 170-175 fokon, kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát érdemes végezni.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csoki és tejszín keverékével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 940
elküldve: 9
receptkönyvben: 332
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.28.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kuglóf, kuglóf, kakaós csokis kuglóf

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Fri, 2017-11-10 07:21

akkor most mi van a sütőporral? A hozzávalókban látom, hogy fél csomag sütőpor, a leírásban pedig : tálba öntjük a sütőporos lisztet. Akkor van benne vagy nincs benne sütőpor?

K.Malacka
KonyhaMalacka / K.Malacka Fri, 2017-11-10 14:01

A hozzávalók között ott a sütőpor, a recept leírásban ott a sütőpor, akkor egyértelmű, hogy kell bele.

Éhesfarkas48
Éhesfarkas48 Sun, 2017-10-08 13:35

Sütőpor furcsa volt, hogy nem kell bele. Mindenesetre az eredmény horror lett nekünk. A tészta a formában összeesett és olyan...gumiszerű állagú lett. Egyáltalán nem olyan, mint a képen :( Pedig csináltam már hasonlót és az elsőre sikerült...De ez kuka. Talán majd legközelebb....

K.Malacka
KonyhaMalacka / K.Malacka Sun, 2017-10-08 17:03

Kedves Éhesfarkas48 !

Nagyon sajnálom, hogy így jártál :(
Nekem tényleg sütőpor nélkül lett ilyen, de legközelebb próbáld meg sütőporral is, hátha jobb lesz...

Talán átírom inkább a receptet is.

Cinnamasta
Cinnamasta Thu, 2016-09-22 14:08

Nagyon tetszik ez a recept, a hozzávalókat elnézve, biztos vagyok benne, hogy valóban szaftos tésztájú süteményt kapunk! Viszont a formához kérnék egy kis segítséget....milyen legyen? A kép alapján arra tippelnék, hogy nem kimondottan az a "hagyományos" mély kuglófforma, hanem olyan, ami az a laposabb fajta és középen van egy henger forma "betét, tehát akár koszorúnak is mondhatnánk. ( Nekem ilyen van, igazából egy kapcsos tortasütő, aminek az alját lehet cserélni, sima tortalapra, illetve erre a kuglóf formára) Na, szóval, hogy visszatérjek a lényegre, ez a kuglóf is ilyenben készült? Nagyon szépen köszönöm a választ!

K.Malacka
KonyhaMalacka / K.Malacka Thu, 2016-09-22 17:26

Kedves Cinnamasta !

Nekem olyan kuglóf formám van - amiben ez is készült - , aminek a közepén henger alakú lyuk van, a szavaiddal élve, hagyományos, mély forma.
Természetesen készítettem már olyan kapcsos koszorúformába is, amit Te említesz. Így azt tudnám ajánlani, hogy nyugodtan készítsd abba, hiszen ugyanolyan szépen szeletelhető formát kapsz és jól át tud majd sülni.
Remélem ízleni fog, ha elkészül.
Jó sütögetést !

Üdv. : KonyhaMalacka

dinnyemano1
dinnyemano1 Sun, 2016-03-13 16:13

Sütőpor tényleg nem kellene bele? (én nem mertem anélkül, csak tettem bele...)
akkor nem maradna nagyon alacsony meg tömény?

K.Malacka
KonyhaMalacka / K.Malacka Fri, 2016-03-18 22:22

Kedves dinnyemano1 !

Nem, nem kell bele sütőpor !
Nyugodtan próbáld ki anélkül is, a képen látható is úgy készült és puha, tényleg szaftos, szivacsos tésztája lett, nem tömörült.

tuncsi77
tuncsi77 Mon, 2016-02-15 13:56

Szia!
0.5 dl habtejszín kell a tésztába is?Mert az összetevők között ott van de a leírásban nem látom!

K.Malacka
KonyhaMalacka / K.Malacka Mon, 2016-02-15 14:28

Szia !

Nem, a tésztába nem kell !!
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, kijavítottam a receptben a hibát.

963
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
vaj 10 dkg
étcsokoládé 7 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 25 dkg
nádcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
joghurt 1.2 dl
rum 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 0.5 dl