r
Nosalty Logó

Emeletes csokis-puncsos szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edina1104
Emeletes csokis-puncsos szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalapokhoz

Az alsó puncstortához

A felső csokitortához

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 770 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalapokhoz

Az alsó puncstortához

A felső csokitortához

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 9221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalapokhoz

Az alsó puncstortához

A felső csokitortához

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 770 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    390.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6718.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2734 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1325.8 g
  • Cukor
    930 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    101 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 9221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tortalapokhoz

Az alsó puncstortához

A felső csokitortához

A bevonathoz és díszítéshez

Elkészítés

A tortalapokhoz

  1. Ha saját készítésű fondanttal szeretnénk dolgozni, akkor azt előző este el kell készíteni! Nyújtható fondant alapreceptem itt:
  2. Először sütünk egy 3 vagy 4 tojásos piskótalapot. Mindegy milyen formában, mivel ezt darabolni fogjuk és töltelék készül belőle.
  3. A tortalapok elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat.
  4. A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tortaformát és egy kb. fele akkora tortaformát, vagy egy edényt. A tésztát 2 részre osztjuk, 1/3-ad részt a kicsi formába, 2/3-ad részt pedig a nagy formába töltünk. Előmelegített sütőben sütjük, a kicsi formát kb. 25-30 perc után kivesszük, a nagyot pedig 45 perc után. (Ez tulajdonképpen a Zebratorta alapreceptje.)
  6. Az alsó, puncsos szint elkészítése: Ha kihűlt a piskótalapunk, akkor feldaraboljuk pici kockákra és egy mély tálba tesszük.
  7. Egy edényben 20 dkg lekvárt, a citrom levét, a narancs levét, a málnaszörpöt és a porcukrot lassú tűzön vagy gőz felett összeforraljuk. Utána hozzáadjuk a rumot. Ezután megöntözzük vele a kockára vágott piskótát, ügyeljünk rá, hogy mindenhol jól átjárja a szirup. Kicsit meg is lehet nyomkodni.
  8. A nagyobb tortalapot félbevágjuk, egy tálra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvár negyedével és visszahelyezzük rá a tortagyűrűt. Rátöltjük a szirupos piskótát. Megkenjük a másik lapot is kevés lekvárral és ráfordítjuk. Egy tányér, vagy valamilyen egyenes tárgyat teszünk a tetejére, erre pedig egy súlyt, hogy tömörödjön a torta. (Pl. 1 zacskó kristálycukor kitűnő súly.) Hideg helyen pihentetjük pár órát.
  9. A pihentetés után az egész tortát körbekenjük a maradék lekvárral, hogy jól tapadjon rá a fondant. 1-2 ek kakaóval lehet színezni a fondantot. (Sajnos nem volt időm egy nappal előbb elkészíteni, így törött is a fondantom. Megoldás: betettem egy tálba 2 ek margarinnal, és felolvasztottam közepesen lágy, spatulával jól kenhető állapotúra, és ezzel vontam be az alsó szintet.)
  10. A felső, csokoládés szint elkészítése: A kisebb tortalapot elvágjuk félbe. A krémet elkészítjük: a margarint kikeverjük a csipet sóval és a cukorral, majd beleszitáljuk a kakaóport. Jól kidolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük (habfixálót tettem bele), és óvatosan a kakaós krémhez keverjük. Ezután megkenjük vastagon a tortalap alsó részét, ráillesztjük a felső részt, és az egészet bevonjuk ezzel a krémmel.Érdemes egy kicsit hűteni ezután.
  11. Díszítés: A tortákat elővesszük, egymásra helyezzük őket. Kinyújtjuk a színes fondantokat. (A színes fondantok elkészítése ugyanaz, mint az alapreceptben, csak a víz helyett folyékony ételfestékkel dolgozunk. Az alaprecepthez képest negyed adagot is elég elkészíteni.) Kiszúróformákat használunk (csillagot és kört használtam), és ezeket illesztjük a torta felületére. Ha nem tapadna rendesen, akkor a kiszúrt forma hátulját meg lehet kenni kevés porcukorból és vízből álló, tejföl sűrűségű masszával. Ettől nagyon jól fog tapadni.
  12. A végén beleszúrjuk a tetejébe a nyalókákat. A nyalókákat a csomagolásuk nélkül tegyük a tortára. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16745
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
edina1104 4 recept

Kisfiam 8. szülinapjára sütöttem a gyerekzsúrra. Szeretem a csokoládébarna, a lime zöld, és a türkizkék kontrasztos színeit, emiatt döntöttem emellet a színkombináció mellett.

Hozzávalók

A tortalapokhoz

Az alsó puncstortához

A felső csokitortához

A bevonathoz és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?