Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés Guinness torta

Csokoládés Guinness torta
Csokoládés Guinness torta
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé kételkedtem ebben a sütiben, nem voltam benne biztos, hogy a csokoládé és Guinness egy nyerő páros, de nem is tévedhettem volna nagyobbat. Barna sör kedvelőknek és nem kedvelőknek egyaránt ajánlom, a csokoládé és barna sör erőteljes, kissé kesernyés íze, a barna cukor édességével kombinálva egy csodálatos ízélménnyé alakult. 

hozzávalók / 10 adag

torta

tetejére

ajánlat

Friss tejszínnel, tejszínhabbal és vaníliafagylalttal tálalva is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 165 fokra. Egy kerek 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk-lisztezünk.
  2. Egy közepes tálban a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és sót összekeverjük, majd ezt félrerakjuk.
  3. A másik tálban elektromos habverő segítségével közepes fokozaton felverjük a vajat, amíg krémes lesz. Ez kb 1 perc.
  4. Fokozatosan hozzáadjuk a barna cukrot, és nagy fokozaton tovább verjük, amíg nagyon könnyű és krémes lesz. Ez kb 3 perc. Csökkentsük a sebességet közepes fokozatra, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília kivonatot. Alacsony fokozaton adjuk hozzá a száraz hozzávalókat három részben, váltogatva a Guiness-szel, amit két részben adunk hozzá.
  5. Végül a pekándiót is hozzáadjuk, és mindezt jól elkeverjük. Kaparjuk a tésztát az előkészített sütőformába, és simítsuk egyenletesre.
  6. 65-70 percig sütjük. 55-60 perc után érdemes fogpiszkálóval tesztelni a közepét. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki a tésztából, akkor megsült. Hűtsük a tortát a formában 15-20 percig, majd fordítsuk ki egy rácsra, hogy teljesen ki tudjon hűlni.
  7. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg porcukorral (különben a torta magába szívja a cukrot).
  • sütési hőfok: 165°C
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 603
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Saza

Mióta szakács: 2014.08.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barna sörös csokitorta, pekándiós barna sörös csokitorta, sörös csokoládétorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
finomliszt 212 g
cukrozatlan kakaópor 61 g
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
fahéj 0.5 teáskanál
0.25 teáskanál
vaj 298 g
barna cukor 488 g
tojás 3 db
vanília kivonat 1.5 teáskanál
barna sör 360 ml
pekándió 114 g
porcukor 2 ek