Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci csokoládétorta

Svájci csokoládétorta
Svájci csokoládétorta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svájcban élő unokahúgom küldte ezt a receptet, amely egy csokissütemény-sütő verseny győztesének bizonyult. Elég tömény, de ha valaki a csokit szereti...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mivel elég tömény és édes, legfinomabb gyümölcshabbal, tejszínhabbal, vagy - hú ez a legjobb - savanykás gyümölcsfagyival fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A csokit a vajjal gőz felet felolvasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük, és 50 g cukrot adunk hozzá. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd a maradék cukrot hozzáadva még rövid ideig verjük.
  3. A csokis-vajas masszát a tojássárgájával kikeverjük, majd a fehér tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
  4. 24 cm-es kerek, kikent tortaformában körülbelül 25 percig a sütő közepébe tolva sütjük.
  5. Porcukorral vagy kakaóporral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 155
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: svájci
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Lisztmentes csokoládétorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

516
étcsokoládé 30 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
tojás 5 db