Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládémousse aszúban párolt körtével

Csokoládémousse aszúban párolt körtével
Csokoládémousse aszúban párolt körtével
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémes, habos és fűszeres desszertféleség, amitől igazán különlegesnek érezhetjük magunkat.

hozzávalók / 2 adag

hozzávalók a mousse-hoz

hozzávalók a párolt körtéhez

ajánlat

A körte levét főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik - nagyszerű lesz szósznak a tetejére!

Szólj hozzá!

elkészítés

a csokoládé mousse elkészítése

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, majd félretesszük, hogy teljesen lehűljön.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük - akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva is az edényben marad.
  3. A tojássárgákat és a reszelt citromhéjat a kihűlt csokoládéhoz keverjük, majd óvatosan, több adagban a tojásfehérjehabot is a keverékhez forgatjuk.
  4. Poharakba adagoljuk, és legalább két órára hűtőbe tesszük.

a párolt körte elkészítése

  1. A körtét vékonyan felszeleteljük, és ráfacsarjuk a citrom levét. Összeforgatjuk, hogy ne barnuljon be.
  2. A vizet, a mézet, az aszút, valamint a fahéjat egy serpenyőbe öntjük, és forralni kezdjük. Hozzáadjuk a körtét, és 10-15 perc alatt készre pároljuk - akkor jó, ha üveges, szinte már áttetsző a gyümölcshús (gyorsíthatjuk a folyamatot, ha alufóliával lefedjük a tepsit).
  3. Közben felverjük a habtejszínt.
  4. Tálaláskor a mousse-ok tetejére pakolunk a párolt körtéből és pár kanállal a tejszínhabból. Citromszeletekkel, fahéjjal és csokiforgáccsal díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 856
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1006 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: ősz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

körtés csokikrém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1351
étcsokoládé 15 dkg
vaj 5 dkg
tojás 3 db
cukor 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
habtejszín 1.5 dl
körte 1 nagy db
citromlé 0.5 fél citromból nyert
víz 1.5 dl
méz 4 ek
desszertbor 1.5 dl
fahéj 1 tk