adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A moussehoz
-
8 db tojás
-
50 g cukor
-
260 g fehér csokoládé
A töltelékhez
-
6 ek eperlekvár
Az öntethez
-
200 g cukor
-
100 g margarin
-
120 g habtejszín
1069
Kalória
16g
Fehérje
110.6g
Szénhidrát
63.6g
Zsír
81.2g
Víz
307.4g
Koleszterin
473.3mg
Élelmi rost
93.9g
Cukor
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A moussehoz
-
73g tojás92 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
151 kcal
-
100 kcal
-
43g fehér csokoládé234 kcal
-
33g piskótalap97 kcal
A töltelékhez
-
20g eperlekvár56 kcal
Az öntethez
-
33g cukor129 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1069
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A moussehoz
-
440g tojás554 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
360g növényi habtejszín904 kcal
-
240g növényi habtejszín602 kcal
-
260g fehér csokoládé1401 kcal
-
200g piskótalap580 kcal
A töltelékhez
-
120g eperlekvár334 kcal
Az öntethez
-
200g cukor774 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6410
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
A moussehoz
-
21.1g tojás26 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
17.2g növényi habtejszín43 kcal
-
11.5g növényi habtejszín29 kcal
-
12.4g fehér csokoládé67 kcal
-
9.6g piskótalap28 kcal
A töltelékhez
-
5.7g eperlekvár16 kcal
Az öntethez
-
9.6g cukor37 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
-
5.7g habtejszín17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 892 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 110.6 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
1069
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 381.5 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5351.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 987 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 1599 mg
-
Nátrium 2474 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 663.6 g
-
Cukor 563 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 487 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1885 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 363 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 1333 mg
-
Retinol - A vitamin: 1828 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 690 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2118 micro
Összesen
6410
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
306
kcal
Elkészítés
A moussehoz
- A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük.
- A sárgájához kimért cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk, majd lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás habot és sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokit és addig keverjük, míg teljesen felolvad benne.
- Folpackot tapasztunk az edényben a krém felületére hogy ne bőrösödjön, hagyjuk langyosra hűlni majd hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen lehűlni.
- A krémhez kimért cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet és egyneművé keverjük egy spatulával. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
- Egy szilikon vagy műanyag agy formát félig megtöltünk a mousse krémmel és 20 percre fagyasztóba tesszük.
A töltelékhez
- A fagyasztóból kivéve rákanalazzuk az epret a moussera, ráöntjük a maradék mousset, alját egy rá illeszkedő piskótalappal befedjük és egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
Az öntethez
- Másnap elkészítjük a karamellt. A cukrot egy edényben felhevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a margarint.
- Visszatesszük tartalék lángon a tűzre, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a habtejszínt, végül csepegtetünk bele pár csepp vörös ételfestéket. Amikor már szép, sima a karamellünk, félretesszük és hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt a karamell, kivesszük a fagyasztóból a mousset, késsel kicsit végigmegyünk a mousse és a forma között, aljára tálcát helyezünk, átfordítjuk és kinyomjuk a szilikon formából. Ha műanyagot használunk, az agyunkat a formában hagyva egy picit letakarjuk meleg vizes konyharuhával. Hagyjuk így szobahőmérsékleten állni fél órát.
- Meglocsoljuk a mousset a sűrű karamellel és fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés ideje: 10 p