r
Nosalty Logó

Karamelles Halloween mousse Picipirostól

Picipiros
Karamelles Halloween mousse
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A moussehoz

A töltelékhez

Az öntethez

1069
Kalória
16g
Fehérje
110.6g
Szénhidrát
63.6g
Zsír
81.2g
Víz
307.4g
Koleszterin
473.3mg
Élelmi rost
93.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A moussehoz

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 1069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A moussehoz

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 6410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A moussehoz

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 1069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    381.5 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5351.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    2474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    663.6 g
  • Cukor
    563 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    487 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1828 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2118 micro
Összesen 6410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

A moussehoz

  1. A krémhez a tojások sárgáját elektromos habverővel közepes fokozaton addig verjük, míg habosodni kezd, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáaadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük.
  2. A sárgájához kimért cukrászhabot közepes lángon felmelegítjük, de nem forraljuk, majd lassan, állandó keverés mellett hozzáöntjük a sárgájás habot és sűrűre főzzük. A tűzről levéve beleöntjük a kockákra tördelt fehércsokit és addig keverjük, míg teljesen felolvad benne.
  3. Folpackot tapasztunk az edényben a krém felületére hogy ne bőrösödjön, hagyjuk langyosra hűlni majd hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen lehűlni.
  4. A krémhez kimért cukrászhabot keményre verjük, majd belekeverjük a hűtőből kivett krémet és egyneművé keverjük egy spatulával. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
  5. Egy szilikon vagy műanyag agy formát félig megtöltünk a mousse krémmel és 20 percre fagyasztóba tesszük.

A töltelékhez

  1. A fagyasztóból kivéve rákanalazzuk az epret a moussera, ráöntjük a maradék mousset, alját egy rá illeszkedő piskótalappal befedjük és egy éjszakára fagyasztóba tesszük.

Az öntethez

  1. Másnap elkészítjük a karamellt. A cukrot egy edényben felhevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a margarint.
  2. Visszatesszük tartalék lángon a tűzre, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a habtejszínt, végül csepegtetünk bele pár csepp vörös ételfestéket. Amikor már szép, sima a karamellünk, félretesszük és hagyjuk kihűlni.
  3. Ha kihűlt a karamell, kivesszük a fagyasztóból a mousset, késsel kicsit végigmegyünk a mousse és a forma között, aljára tálcát helyezünk, átfordítjuk és kinyomjuk a szilikon formából. Ha műanyagot használunk, az agyunkat a formában hagyva egy picit letakarjuk meleg vizes konyharuhával. Hagyjuk így szobahőmérsékleten állni fél órát.
  4. Meglocsoljuk a mousset a sűrű karamellel és fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek