Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés csokoládéhab

Kávés csokoládéhab
Kávés csokoládéhab
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez, a Gordon Ramsay receptje alapján készült hab, nemcsak elképesztően finom, de hálás is, hisz előre elkészíthető.


hozzávalók / 6 adag

A csokoládéhabhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Szép vörösbor kíséretében élvezzünk belőle minden egyes kanálkát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A mascarponét a porcukorral habverő segítségével kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt csokit és a hideg kávét.
  3. A dupla tejszínt közepesen kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kávés krémbe.
  4. 6 kávéscsészébe igazságosan elosztjuk a krémet, és lefóliázva kb. fél napra (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt egy-két órával kivesszük a csészéket a hűtőből, hogy ne hűtőhidegen fogyasszuk.
  6. A tejszínt habbá verjük, mindegyik krém tetejére teszünk belőle, és csészénként egy amarettit morzsolunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 120
elküldve: 0
receptkönyvben: 375
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávés csokihab, kávés csokoládé mousse, kávés csokimousse

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szist982
szist982 Fri, 2018-03-23 10:02

hát elkészítettem ahogy a receptben van. Mascarponéből többet kellett rakni eleve mert dominált a kávé és az étcsoki... és normál tejszínhabból csináltam.
Végeredmény: extrém tömény, émelyítő sz..r. egyenes út a cukorbetegséghez ez az édesség.
G.R. elmehet a p..ba.
messziről kerüljétek el ezt az ehetetlen hulladékot

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2018-03-23 10:56

Kedves Felhasználónk!

Szeretnénk megkérni, hogy tartózkodjon a durva, sértő, bántó kifejezésektől. Nem tetszését kérjük kulturált formában fejezze ki.
Üdvözlettel:

Nosalty csapata

szist982
szist982 Fri, 2018-03-23 12:33

elnézést kérek a stlusért, jogos a panasz, de elképesztően ideges lettem e miatt. Akivel kóstoltattam, mindenki hasonló véleménnyel van erről a kajáról.
Szóval senkinek sem ajánlom. Egyszerűen ehetetlen (mi lett volna, ha dupla tejszínből csinálom, úristen). Pénzkidobás.

petra
Petra / petra Tue, 2010-02-16 15:03

szia Zit,
itthon nem igazán ismert/ használatos/ kapható
sajnos nem jó a sima főzőtejszín, vagy habtejszín, mert ezek "csak" 20, illetve 30 %-os zsírtartalmúak,
a dupla tejszín pedig 45-50 :-)
újabban a Metro áruházakban is kapni (literes kiszerelésben)
hamarosan az alapanyag részben is olvashatsz a dupla tejszínről bővebben

Zit
Zit / Zit Tue, 2010-02-16 14:48

Kedves Petra, hol szerezhető be ez a biz. "dupla tejszín"? Mert én még csak nem is hallottam soha ilyesmiről. Egyszerű főző-, vagy habtejszín nem is jó hozzá? :-(

580
étcsokoládé 15 dkg
feketekávé 6 ek
mascarpone 18 dkg
porcukor 3 ek
dupla tejszín 2.2 dl
dupla tejszín 6 ek
keksz 5 dkg