Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres krémsajtmousse

Epres krémsajtmousse
Epres krémsajtmousse
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert a közelgő eperszezonra.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, tisztítjuk, durvára vágjuk.
  2. Az epret a krémsajttal és a vanília kivonattal együtt pürésítjük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
  3. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és felolvasztjuk. Hozzáadunk 2-3 ek-nyit az epres-krémsajtból, majd a maradék krémhez keverjük. Kb. 30 percre hidegre tesszük, míg elkezd zselésedni.
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, 2 ek. habot félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot a zselésedő krémhez keverjük.
  5. A krémet poharakba osztjuk, kb. 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és elosztjuk rajra a félretett tejszínhabot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 120
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epermousse, epres desszertkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
krémsajt 100 g
eper 175 g
vanília kivonat 1 teáskanál
cukor 1.5 ek
lapzselatin 2 db
habtejszín 125 g
vaníliás cukor 0.5 csomag
csokoládédara 2 teáskanál