Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta Lillus-M konyhájából

Csokitorta Lillus-M konyhájából
Csokitorta Lillus-M konyhájából
46 perc / előkészület: 30 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti a gyerekeim kedvence, bár csak ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. Elkészíteni igen egyszerű. És a legjobb benne, hogy nem tartalmaz se tejet, se cukrot, se lisztet!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Akinek nincs kakaóvaj otthon ezzel a krémmel is töltheti, túl nagy különbség nem lesz a két krém között

6 db tojás
3 kanál xilit (por)
1kk. vanília aroma
15 dkg 74%-os étcsokoládé
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 dkg ghi, vagy vaj
A csokoládét apróra vágjuk. A tojásokat összekeverjük az édesítővel, vaníliával. Gőzfürdő felett habosra keverjük, majd a gőzről levéve beledolgozzuk a csokoládét. Amikor a csoki teljesen elolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, majd hűtjük a krémet
 Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű gheet/vajat és habosra keverjük
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához: A sütőt előmelegítjük. Két db tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét. Majd a tojásokat egy másik tálban fehéredésig keverjük a porrá őrölt xilittel, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és a felolvasztott étcsokit. Végül hozzákeverjük a fehérjehabot.
  3. Szétosztjuk a masszát a két tepsiben és megsütjük légkeverés mellett.
  4. Ha kihűlt, megfordítjuk a lapokat. Könnyen lehúzható róla a sütőpapír.
  5. Kétfelé vágjuk a lapokat, így kapunk 4 egyforma nagyságú tortalapot.
  6. A krémhez: Az étcsokit, a gheet és a kakaóvajat egy tálba tesszük. Gőz fölött (én inkább mikróban) felolvasztjuk és félretesszük.
  7. Egy másik edénybe beleütjük a tojásokat, a vaníliát, és 2 ek xilitet teszünk hozzá. Ezt gőz fölött habverővel verjük, kb mire 50 fokot eléri, hogy a tojások meg ne főjenek (én hőmérőztem).
  8. Kicsit hűtjük, majd az előzőleg elkészített masszát hozzákeverjük.
  9. Ha kihűlt, tölthető vele a piskóta. Úgy osszuk a krémet, hogy jusson a tetejére is és az oldalára is.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 470
elküldve: 5
receptkönyvben: 187
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta liszt-tej-cukormentesen, csokitorta, tejmentes csokitorta, gluténmentes csokitorta, csokoládétorta cukor nélkül

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabi1985
Gabi1985 Sun, 2014-01-19 17:41

Szia! Húúú, ez nagyon jó recept, nagyon jó lett a tésztája! Egyenlőre csak a tésztát készítettem el, a krémhez már nem maradt itthon hozzávaló, legközelebb azt is megcsinálom.

katiza
katiza Wed, 2012-06-20 07:50

Meg szeretnem sutni ezt a csoki csodat, de lenne egy kerdesem, hogy a kakaovajat helyetesithetem rendes vajjal? Es ha igen akkor ugyan az addal? Elore is koszonom a valaszat.

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Wed, 2012-04-11 15:45

nbernadett, sajnos nem vagyok egy nagy kreátor, de amiket magam hozok össze, azt szívesen megosztom másokkal,

nbernadett
nbernadett Tue, 2012-04-10 17:03

Ezt is ki fogom próbálni!!! Még több receptet kérünk Tőled! :-)
A linzeredet ma sütöm!

1343
tojás 12 db
étcsokoládé 225 g
xilit 120 g
szódabikarbóna 1 tk
étcsokoládé 15 dkg
ghee 15 dkg
kakaóvaj 7.5 dkg
tojás 6 db
vanília 0 ízlés szerint
xilit 2 ek