Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 18. - hamis marcipánnal

Csokitorta 18. - hamis marcipánnal
Csokitorta 18. - hamis marcipánnal
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan receptet kerestem, ami megfizethető, amatőrként is megcsinálható és szemet gyönyörködtető:-).
Kedves szomszédasszonyomat leptem meg a születésnapján vele, és nagy sikere volt.
A hamis marcipánnak a receptjét  Suncika04 receptjei között találtam.

hozzávalók / 6 adag

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortalap készítéséhez a lisztet a sütőporral elvegyítjük.
  2. A tojást habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkeverjük.
  3. A tepsit kivajazzuk, vagy sűtőpapírral béleljük. A masszát a tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt,  3 lappá vágjuk.
  4. A krémhez a teavajat habosra keverjük a porcukorral.
  5. Közben gőz felett a lisztet, a tejet, az egész tojást sűrű krémmé főzzük.
  6. Ha kész, lehúzva a tűzről, 1 tábla étcsokit beleteszünk, és jól elkeverjük.
  7. Ha teljesen kihűlt, habosra keverjük a cukros vajjal, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, így könnyebb lesz a tortát megtölteni vele.
  8. Közben, vagy lehet előző nap is elkészítem a díszeket. Az elkészítése elsőre nehéznek tűnik, de nem egy ördöngősség.
  9. A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük.
  10. Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 10 percig.
  11. Belerakjuk a margarint és az aromát, majd miután kihűlt, hűtőbe rakjuk. (Nekem elég volt 2 óra, és nagyon kemény anyag lett belőle, nem kellett egy éjszakát állnia.)
  12. Az eredeti receptnél azt írták, hogy a gyúráshoz szükség van a porcukros keményítőre, mert különben csak egy ragadós massza az egész. (Hát nekem nem így volt, így nem kellett, csak nagyon kevés keményítő, de akinek szüksége van rá, az használja bátran.)
  13. Alaposan átgyúrjuk, a kéz melegségétől nagyon szépen formálható kis gombócot kapunk, ami kb. 60 dkg (bár nem mértem le).
  14. Innen kezdve használhatjuk bármire. (Én kétfele vettem az egyik fele lett a torta bevonata, a másik felét 4 részre osztottam, és színeztem. Majd elkészitettem a virágokat amelyhez segítséget ITT találtam.)
  15. Összeállítjuk a tortát. Ha a krém megszilárdult, a 3 részre vágott tortalapokat megtöltjük, kívül is bekenjük a krémmel, a megmaradt krémet színezzük, és a virágok mellett evvel is díszítjük a tortát.
  16. Porcukros felületen kinyújtjuk a fehér fondant, és a tortára tesszük, ügyelve, hogy  ne szakadjon el, ne gyűrődjön meg. Szépen körbeigazítjuk, a felesleget az aljánál levágjuk. Rárakjuk a virágokat (én egy kicsit megolvasztott fehér fondanttal ragasztottam oda).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 519
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Niqvero

Mióta szakács: 2011.05.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános csokitorta, csokoládés torta marcipános díszítéssel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-06 21:13

Kedves niqvero!

Biztos finom, de hogy olyan, csodálatos, mint egy nyári virágoskert, ami szemnek is gyönyörű, az biztos:-))
Megpróbálom megalkotni, főleg, ha muffinos tésztája van, nem nehéz, a virágoktól tartok, de mindent bele,köszi:-))
Szép holnapi napot kívánok!
Éva-Anyóca

niqvero
Niqvero / niqvero Mon, 2011-06-06 20:11

Szia,
Annak is finom, meg egy csomó variációban,most meggyest sütöttem belőle, de rétesliszttel. hááát gyorsan elfogyott:-)

1636
finomliszt 2 bögre
cukor 1 bögre
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1.25 dl
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
teavaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
finomliszt 5 dkg
tojás 1 db
tej 1.5 dl
étcsokoládé 10 dkg
tej 1 dl
cukor 350 g
finomliszt 100 g
finomliszt 100 g
vaj 125 g
mandulaaroma 30 ml
ételfesték 2 csepp