Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokitorta

Fehér csokitorta
Fehér csokitorta
63 perc / előkészület: 35 perc sütés: 28 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát az én egyetlen hugim ballagására készítettem el, ami  a hétvégén volt! Nagy sikere volt, ha tudom, két tortát készítek.:) :)

hozzávalók / 12 adag

A tészta alaphoz

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A lágy csokis hab és a kellemes citromíz párosítása nagyon finom, és hozzá az omlós étcsokis alap egyszerűen fantasztikus :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztaalap hozzávalóit egy keverőtálban jól összedolgozzuk, majd a tésztát egy csatos sütőformába nyomkodjuk, és egy kicsit megszurkáljuk, (hogy ne legyen púpos). 180 fokon kb. 8 percig sütjük.
  2. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és a megsült tésztaalapra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A habgombóc elkészítéséhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá  verjük, habzsákba töltjük, és sütőpappírral bélelt tepsiben kis halmokat nyomunk (de tényleg kicsiket, kb. 2 cm átmérőjűeket), sütőben 110 fokon kb. 20 percig kell sütni.
  4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját és a reszelt fehér csokit is. A végén a zselatint is beletesszük, majd az egészet óvatosan összekeverjük, és egy pár habgombócot is teszünk a krémbe.
  5. A megsült étcsokis tésztaalapra tesszük a krémet.
  6. A lereszelt étcsokit a torta tetejére szórjuk, és a habgombócokkal díszítjük. Majd 5 órára a hűtőben tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 940
elküldve: 1
receptkönyvben: 177
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokihabos csokitorta, fehér csokis krémtorta

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csiliom
csiliom Tue, 2014-03-11 23:23

Kedves Nono!
Igaz az omlós lap helyett piskótával készítettem el, de hatalmas sikert arattam vele. Házassági évfordulóra készült, és nagyon örültek neki az ünnepeltek.
Köszönöm a receptet!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2012-05-27 17:52

Kedves Nono!
Hálás köszönet a receptért! :-)
Nagyon nagy sikere volt!!Isteni finom!Már a látványa is lenyűgözött mindenkit.
Mindig hoznak a cukrászdából egy oroszkrém tortát a szülők.Senki nem nyúlt hozzá.Csak az én tortámat pusztították el. Azt mondták ezt az ízt nem rontják el a cukrászdai tortával. :-) Sőt még a maradék habgombócot is (amit nem tettem rá a tortára) elkapkodták. :-D
Üdv: Alkonyat

-Nono
-Nono / -Nono Sun, 2012-05-27 20:06

Szia Alkonyat!
Szívből örülök ,hogy nagy sikere volt a tortának:) !!!!
Ez tényleg jó visszajelzés ,ha a cukrászdai torta megmaradt :)
Köszönöm,hogy megosztottad velem az élményedet !
További jó tortázást ! Ha van valami kérdésed nyugodtan írj :)
Szép napot :Nono

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2012-05-26 12:42

Szió!
Most kezdek neki a tortának. :-)
Vettem Party étcsokit, de arra egyébként tortabevonó van írva. Az kellett??
A másik, hogy a megsült habgómbocot kell a krémbe tenni?? Mennyit tegyek bele?
Üdv: Alkonyat

-Nono
-Nono / -Nono Sat, 2012-05-26 18:09

Szia ! Bocsi hogy csak most válaszolok, Buli van nálunk:)
Igen az van ráírva,hogy bevonó. Jót vettél .A Habgombócból a krémbe is kell tenni,de ez mindenki igény szerint dönti el:) Remélem jól sikerült :) Várom a válaszodat ! Szia

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2012-05-26 18:32

Szió!
Semmi baj. Jó bulizást! :-) Főzős parti??!!
Kész vagyok vele, már a hűtőben van! :-)
Nagyon jól néz ki!!!!!! Szépek lettek a habgombócok is!!
Holnap vágjuk fel, majd megírom a véleményeket! :-)
Köszönök mindent mégegyszer.
Üdv: Alkonyat

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-05-24 12:48

Szia Nono!

Már csak 1-2 nap és sütöm ezt a finomságot, attól függ melyik nap jön a család. :-)
Mégegyszer átolvastam, hogy mit is vegyek meg ma hozzá. Tuti nagyon finom lehet.
Azt akarom még letisztázni, hogy a csokit a tésztához írtad, de akkor azt olvastam, hogy nem bele a hanem majd a megsült tésztára csurgatom.A kérdésem, hogy csak simán olvasszam meg?? Nem kell bele egy pici tej vagy tejszín???
Bocsánat a sok kérdésért, de tökéletesre szeretném csinálni, mert ha valami nem stimmel már nem lesz lehetőségem javítani. Egyből a születésnapos férjecském elé kerül :-) Az epertortádat is megsütöm csak azt a évfordulónkra ami meg 1 hét múlva lesz:-)
Üdv: Alkonyat

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2012-05-24 12:56

Szia Alkonyat!

A csokit a megsült tésztára kell rásimítani, én Party étcsokoládét használok,és ahhoz nem kell semmi folyadék -nagyon szépen megolvad:) Persze lehet másfajtát is használni , az a titok hogy az olvasztásnál nagyon kis lángon kell olvasztani ,így nem fog "besűrűsödni és nem lesz egy nagy gombóc az egész"de ha te úgy érzed menet közben h kell neki a folyadék -hát nem lesz semmi baja -a lényeg hogy megdermedjen a csokiréteg a tésztán :) Ha esetleg bármi kérdésed van nyugodtan írjál ! nagyon szívesen válaszolok :)
Sok sikert és jó bulizást :)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-05-24 13:10

Kedves Nono!
Nagyon szépen köszönöm a segítséged a kedvességed és nem utolsó sorban a gyors választ! :-)
Ha valami felmerül még akkor kérdezek, de az eredményt mindenképpen megírom. :-)
Üdv: Alkonyat

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-04-26 15:03

Kedves Nono!
Köszönöm a gyors választ. Akkor a 26-ost készítem ki :-)
Vagy a férjem szülinapjára, vagy a házassági évfordulónkra tuti megcsinálom, mind a kettő most lesz májusban. :-)

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2012-04-26 16:08

Gratulálok nektek ,sok boldogságot :)
Biztos nagy sikered lesz vele !

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-04-26 13:15

Az eper tortádhoz is kérdésem, hogy hány cm-es formába csináltad? :-)
Köszönöm.
Üdv: Alkonyat

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2012-04-26 15:00

Szia!

Az én tortaformáim 26 cm -esek :) Minden tortát ekkorára készítek .

-Nono
-Nono / -Nono Thu, 2012-04-26 14:57

Szia Alkonyat!

Az én tortaformám 26 cm átmérőjű
Remélem tudtam segíteni.
Üdv:Nono

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-04-26 13:13

Szia!
Nagyon guzstosos ez a torta.
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora tortaformába csináltad?
Köszönöm a receptet.

Krityó
Krityó / Krityó Mon, 2011-06-27 08:53

Nono!
Ez valami mennyei lehet!!! Alig várom már az alkalmat, hogy kipróbálhassam!!! Nyami-nyami!
Szép napot és még sok-sok ilyen guszta receptet!!! Üdv: Kriszti

-Nono
-Nono / -Nono Mon, 2011-06-27 18:49

Szia Kriszti!
Nagyon szépen köszönöm a dicséretet !Remélem hamar találsz valami alkalmat :)
szép napot Nono

414
finomliszt 10 dkg
vaj 5 dkg
cukor 3 ek
tojássárgája 1 db
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 5 dl
zselatin 20 g
cukor 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fehér csokoládé 200 g
tojásfehérje 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 4 ek
étcsokoládé 10 dkg