r
Nosalty Logó

Csokis piskótatekercs helenától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Csokis piskótatekercs helenától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 1084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    259.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4491.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1498 micro
Összesen 4336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat egészben a cukorral habosra felverjük.
  2. Hozzáadjuk a kakaót és a sütőporos lisztet. Elkeverjük, és papírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A piskótát egy tiszta konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk a papírt róla, és melegen feltekerjük, visszatekerjük, és konyharuha nélkül újra feltekerjük, kihűtjük.

Krém

  1. A tejet pudinggal és a cukorral sűrűre főzzük, még melegen belekeverjük a fehér csokoládét, addig keverjük, míg a csoki elolvad.
  2. Kihűlve a vajjal habosra keverjük.
  3. A tekercset megtöltjük vele.
  4. Maradék krémmel bevonjuk a tekercset, és ízlés szerint díszítjük csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8648
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Ajánló

Az eredeti receptben fehér csokoládé szerepel, de én (sötét) csokit használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Maradt kevés krém az előző sütésből, egy tekercsbe elég volt. Változat kedvéért kakaós piskóta tekercset sütöttem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...