Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós tarka piskótatekercs

Diós tarka piskótatekercs
Diós tarka piskótatekercs
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi sütink volt. Nagyon finom, ajánlom másoknak is.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A diós részhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukrokkal, citrom reszelt héjával habosra keverjük. Egy fakanállal hozzákeverjük az 1 mokkáskanál sütőporral elkevert lisztet.
  2. A piskótamasszából elveszünk 1/3 részt és hozzá keverjük a sütőporral elkevert darált diót.
  3. Egy 30×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A piskótát bele öntjük, elsimítjuk, majd rákanalazzuk a diós részt. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. A sütőpapírt leválasztjuk, majd porcukorral meghintett konyharuhára tesszük, és még melegen feltekerjük. Amikor kihűlt, kibontjuk és tetszés szerint töltjük, pl. nutellával, feltekerjük. Nagyon finom lett!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 342
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás piskótatekercs, piskótatekercs dióval és nutellával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

313
tojás 6 db
finomliszt 6 csapott ek
cukor 6 ek
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
dió 5 dkg
sütőpor 1 teáskanál
nutella 4 ek