r
Nosalty Logó

Szivárványsüti cukor nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Szivárványsüti cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

Összesen 1936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

Összesen 153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3773.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 1936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

Elkészítés

Krém előkészítése

  1. 4 dl tejet felteszünk melegedni az édesítővel és a vaníliarúd kikapart belsejével. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a pudingport, és a melegedő tejbe öntjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, oly módon, hogy minden sárgáját külön-külön kis tálkába teszünk (pl. műzlistálka).
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral, és mérjük meg. (nekem kb. 20 dkg lett, ezt kell majd elosztanunk hatfelé, ami 3,33 dkg)
  3. Minden egyes sárgájához, tegyünk 1 evőkanál vizet, 1/2 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőt (ha xilitet, vagy más 1:1 arányú édesítőt használunk, akkor abból 1-1 ek-nyit tegyünk a tojásokhoz) és 3,33 dkg lisztet. Minden tálka tartalmát keverjük simára.
  4. Színezzük meg a sárga masszákat: a pirosat 4 csepp piros, a narancsot 2-2 csepp sárga és piros, a sárgát 4 csepp sárga, a zöldet 2-2 csepp sárga és kék, a kéket 4 csepp kék, a lilát pedig 2-2 csepp kék és piros ételfestékkel. Ezekkel is keverjük simára a tojáskrémet (akkor jó, ha sötétebbek a színek a kívánt végeredménynél, mert a fehérjehab sokat fakít majd rajtuk).
  5. Végül egy csipet sóval verjük kemény habbá a fehérjét. A hablapáttal vágjuk a tálban hatfelé, és egy-egy részt keverjünk a színezett krémekhez.
  6. Teáskanál segítségével, csíkonként igazítsuk el a színezett habokat egymás mellé a sütőpapírra a következő sorrendben: piros-narancs-sárga-zöld-kék-lila, amíg a tészta tart. 15-17 perc alatt süssük meg a piskótát az előmelegített sütőben. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
  7. Ha elkészült, vegyük ki, óvatosan válasszuk le (még melegen) a sütőpapírról, majd helyezzük vissza rá, és tekerjük fel: így hagyjuk teljesen kihűlni.

Betöltés

  1. A habtejszínt verjük kemény habbá a habfixszel. A teljesen kihűlt pudingot is keverjük simára habverővel, és 4-5 részletben adjuk a tejszínhabhoz.
  2. A vaníliás krémmel (ne túl vastagon) töltsük be a kitekert, kihűlt piskótát, majd szorosan tekerjük vissza. Kívülről nem szükséges dekorálni, díszíti önmagát.
  3. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2982
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom szülinapi tortájának főpróbájaként sütöttem ezt a tekercset. Nagyon könnyű, ízletes desszert kerekedett a receptből.

Hozzávalók

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek