r
Nosalty Logó

Csokis muffin séfike konyhájából

séfike
Csokis muffin séfike konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

1061
Kalória
16.3g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
75.1g
Zsír
93.4g
Víz
254.6g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
61.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    93.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.3 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6575 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.7 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 4240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kizsírozzuk és lisztezzük a 12-es muffinformát.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, instant kávéport, sütőport és a sót.
  3. A vajat megolvasztjuk, és egy tálban robotgéppel összekeverjük az olvasztott vajat a cukorral, amíg krémes állagú lesz. Hozzáadjuk egymás után a tojásokat, majd a vanília kivonatot, és addig keverjük, amíg összeáll.
  4. Alacsony fokozaton keverve, fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejfölt, amíg egy jól összeállt masszát kapunk.
  5. Felolvasztjuk a csokit, és hozzákeverjük a masszához.
  6. Belekanalazzuk a sütőformába 3/4-ig.
  7. 18-20 percig sütjük tűpróbáig.
  8. 5 percig hagyjuk hűlni a formában, majd kiszedjük őket egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. Egy tálban robotgéppel összekeverjük a mascarponét a porcukorral és a rumaromával.
  2. Egy másik tálban a cukrozatlan tejszínt kemény habbá verjük.
  3. Fokozatosan összekeverjük a két masszát.
  4. A krémet egy csillag végű habnyomózsákba töltjük, és kidíszítjük a muffinok tetejét. Meghintjük kakaóporral.
  5. Azonnal tálaljuk, ha nem, hideg helyre tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Finom és mutatós sütemény. Alkalmas családi összejövetelekre, céges partikra vagy szinte bármilyen rendezvényre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek