r
Nosalty Logó

Csokis-mascarponés palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Csokis-mascarponés palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Összesen 505 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Összesen 4042 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Összesen 299 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 505 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    312 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2302.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 4042 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsinta tésztájához 2 dl tejet a cukorral és a2 tojással kikeverünk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet.
  2. Miután csomómentesre kevertük, hozzáadjuk a másik 2 dl tejet. A tésztát hagyjuk állni.
  3. A tejszínt felverjük, a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, ehhez hozzáadjuk a vajat. A mascarponéhoz keverjük a vajas csokit, a tejszínhabot és betesszük a hűtőbe, amíg kisütjük a palacsintákat.
  4. Kb. 9-12 db lesz belőle. Hagyjuk egy kicsit hűlni a palacsintákat.
  5. Egy tálon rétegezzük össze a palacsintát és a krémet, legalulra palacsinta kerül, legfelülre a krém.
  6. Keserű kakaóporral szórjuk le a tetejét, és betesszük a hűtőbe egy fél órára tálalás előtt.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 47087
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Ajánló

Tálaláskor felvert tejszínhabot tehetünk mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokis-mascarponés palacsinta
Becsei Ágnes 100 recept

Egy közösségi oldalon csíptem el, isteni finom!

Hozzászólások

Zsanett111

Szia Ági... Ez nagyon jól hangzik az összetev?k és a kép alapján biztosan nagyon finom is... Kipróbálom mindenképpen és ígérem leírom a tapasztalatomat de kétség nem fér hozzá, hogy csak jó lehet... Zsanett

Törölt felhasználó

Elkészítettem! Annyi észrevételem lenne a palacsintatésztával, hogy szerintem a kristálycukrot ki kéne hagyni, mert leragadt t?le a tészta és nagyon nehéz vele bánni! De nagyon finom lett végeredményben, az egész család rácuppant:)Köszi a receptet!

Becsei Ágnes

Szia! Nekem így ennyi cukorral nem szokott leragadni, s?t. A palacsintatészta az a saját receptem, évek óta így készítem. Bár most hogy írtál, most vettem észre, hogy 2 helyett 3 tojás volt írva. Ez a mennyiség eredetileg 1 tojással van, én azért teszek bele kett?t, hogy ne ragadjon le. Egy szakácstól tudjuk, hogy az eggyel több tojástól nem ragad le a tészta. A receptet javítottam és elnézést kérek! Visszatérve a ragadáshoz: gondolom ez azért attól is függ, hogy milyen palacsinta süt?ben sütöd, mennyire s?r?re vagy hígra kevered a tésztát. Szerintem 1 ek. cukortól nem kellene leragadnia. :/ Ja, meg még valami eszembe jutott. Az hogy egy kis cukor van benne, azzal döntöd el, hogy édes vagy sós palacsintát készítesz. Ott van p. a Bolognaival töltött rántott palacsintám, abba pl. egy kis sót is teszek, de abba is kell egy pici cukor azért, hogy az egyensúly ott is meg legyen. :) Üdv: Ági

pleczedit

Szia Ági! Megcsináltam a sütit! Nagyon finom lett!! A képen a krém fehérnek látszik, az enyém pedig a csokitól barna lett. Na persze ez cseppet sem zavart! Üdv.: Edit

Becsei Ágnes

Szia Edit! A képen a fehér, ami mellette van az tejszínhab. A krém nekem is barna volt, ha megnézed a palacsintámat, a palacsinta volt világosabb szín?, a krém nekem is a csokitól barna volt. Örülök, hogy ízlett! Üdv: Ági

erka1

nagyon finom lett !

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek