r
Nosalty Logó

Csokis - marcipános torta

Flóra
Csokis - marcipános torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A golyókhoz

452
Kalória
6.2g
Fehérje
49.6g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
25.6g
Víz
66.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
33.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A golyókhoz

Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A golyókhoz

Összesen 4529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A golyókhoz

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    495.5 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 4529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját, 100 g cukrot, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 40 g cukorral, majd óvatosan a masszához keverjük.
  3. Egy tortaforma aljára papírt teszünk, az oldalát kivajazzuk. A tésztát a formába töltjük, majd a forma oldalára kicsit felhúzogatjuk, így egyenletesebb lesz.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
  5. A krém: a tejszínt felmelegítjük, majd beletesszük az étcsokoládét, és kevergetve megolvasztjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kihabosítjuk.
  6. Összeállítás: a piskótát vízszintesen három részre vágjuk. A krémet elharmadoljuk. A kétharmad részét elnegyedeljük. 150 g marcipánt kinyújtunk.
  7. A tortát így rétegezzük: piskóta-krém-marcipán-krém-piskóta. A külsejét még bevonjuk a krém egyharmad részével.
  8. 100 g marcipánból kis golyókat formázunk, amiket a tortára teszünk, majd megszórjuk kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Egy barátnőm szülinapjára készült ez a torta.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...