Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis - marcipános torta

Csokis - marcipános torta
Csokis - marcipános torta
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm szülinapjára készült ez a torta.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A golyókhoz

ajánlat

A torta alapját Kiskukta oldalán találtam.

A marcipán helyett lehet hamis marcipánt is használni.

Ha a hab nem elég szilárd, akkor felverhetjük még fél csomag habfixálóval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját, 100 g cukrot, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 40 g cukorral, majd óvatosan a masszához keverjük.
  3. Egy tortaforma aljára papírt teszünk, az oldalát kivajazzuk. A tésztát a formába töltjük, majd a forma oldalára kicsit felhúzogatjuk, így egyenletesebb lesz.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
  5. A krém: a tejszínt felmelegítjük, majd beletesszük az étcsokoládét, és kevergetve megolvasztjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kihabosítjuk.
  6. Összeállítás: a piskótát vízszintesen három részre vágjuk. A krémet elharmadoljuk. A kétharmad részét elnegyedeljük. 150 g marcipánt kinyújtunk.
  7. A tortát így rétegezzük: piskóta-krém-marcipán-krém-piskóta. A külsejét még bevonjuk a krém egyharmad részével.
  8. 100 g marcipánból kis golyókat formázunk, amiket a tortára teszünk, majd megszórjuk kakaóporral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 17 879
elküldve: 11
receptkönyvben: 151
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-csokitorta, marcipános csokitorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

betty_b_mail
betty_b_mail Thu, 2016-01-07 23:30

Én is kipróbáltam ezt a receptet, igaz saját piskótával a férjem szülinapjára, és osztatlan volt a siker! Köszi a feltöltést!

Judii28
judii28 / Judii28 Sat, 2015-06-27 22:52

Ma névnapi sütit sütöttem a páromnak,és Tőled vettem az ötletet,mert imádja a marcipánt.Én a szokásos piskótámat sütöttem meg,a krémet viszont a te recepted alapján készítettem,és a recept szerint raktam össze.Dugig van marcipánnal.És óriási sikere lett!Köszi szépen!

Nilatak88
Nilatak88 / Nilatak88 Mon, 2013-09-30 12:07

Kipróbáltam a receptet a családnak nagyon ízlett. Bár te nem írtad de én kihabosítottam a krémet mert egyébként kicsit folyós volt.

451
tojás 2 db
cukor 140 g
napraforgó olaj 75 ml
tej 75 ml
finomliszt 175 g
sütőpor 0.5 csomag
vaj 0.5 ek
habtejszín 2.5 dl
étcsokoládé 100 g
marcipán 150 g
marcipán 100 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek