r
Nosalty Logó

Klasszikus csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Klasszikus csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Összesen 6996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Összesen 382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    468.8 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.9 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1099 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3562 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1802 micro
Összesen 6996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Elkészítés

Csokis piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukor 2/3 részével habbá verjük (ne legyen túl kemény), míg a sárgáját a cukor 1/3 részével kifehéredésig habosítjuk.
  2. Utána a fehérjéből néhány kanálnyival lazítjuk a tojássárgáját, végül, a tojásfehérjehabba óvatosan beleforgatjuk a sárgáját.
  3. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, majd több részletben óvatosan belekeverjük a tojásos masszába. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  4. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát papírral bélelünk, beleöntjük a tésztát, és az előmelegített sütőben (tűpróbáig) készre sütjük (kb. 35-40 perc).
  5. Közben elkészítjük a krémet.
  6. Ha kisült a piskóta, akkor a tetejére picit lisztet szórunk, és egy sütőlemezre borítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt a piskóta (ezt esetleg hűtőben gyorsíthatjuk), akkor körbevágjuk, majd kiborítjuk egy nagy kerek tányérra.
  8. Majd attól függően, hogy mekkora átmérőjű tortaformával dolgoztunk 2 vagy 3 részre vágjuk a tortát.

Csokis krém

  1. A cukrot (lehetőleg porcukor) a vajjal habosra keverjük, majd a tejből és keményítőből pudingot főzünk.
  2. Hagyjuk a krémet kicsit hűlni, majd szakaszosan összekeverjük a kihabosított vajjal, végül beleszitáljuk a kakaóport, és felhasználásig hűtőben tároljuk.

Csokimáz

  1. Ezt csak akkor készítjük el, amikor a tortámat már betöltöttük, és megfelelően dermesztettük (legjobb, ha legalább 1-2 órát hűtőben áll). Vízfürdőn felolvasztjuk a vajat, és beletördeljük az étcsokit.
  2. Fontos, hogy a csoki megfelelő híg legyen, azaz folyós, hogy a tortán csak egy leheletvékony csokiréteg legyen, az viszont az oldalát is befedje. Így szükség esetén még picit vajjal hígíthatjuk.

Torta összeállítása

  1. A krémet 4 részre osztjuk, ha 3 tortalapunk lett (2 rész megy a lapok töltésére, 1 a tetejére és az oldalára + 1 adag nyomózsákba, amivel díszítünk). Ha 2 tortalapunk lett, akkor csak 3 részre osztjuk a krémet.
  2. A lapokat egyenként megkenjük, majd az utolsó lappal fedjük, arra egy vékony réteg krémet kenünk, viszont a torta oldalát is vékonyan bevonjuk a krémmel. A tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük, a maradék krémet pedig habzsákba, melyet szintén hűtőbe rakunk felhasználásig.
  3. A megfelelően kifagyasztott tortát óvatosan egy rácsra átemeljük (lehet akár grillrács, alá tálcát teszünk), majd a csokimázat körben a tortán eloszlatjuk, az oldalán folyjon le. Tetejét kenőkéssel elsimítjuk, majd ismét hűtőbe tesszük a tortát legalább 1/2 órára.
  4. Ha a csokimáz megdermedt a tortán, akkor nyomózsákból a maradék krémmel díszítjük (rózsákkal vagy hullámmal).
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1637
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 09.

Ajánló

Opcionális, de a látványért érdemes akár kész, boltban is kapható csokielemekkel díszíteni a tortát (csokiforgács, csokidara, előre elkészített figurák: virág, szív, stb.), vagy az ügyesebbek jó minőségű csokiból és kész öntőformákkal is elkészíthetik a dekorációt.

Receptkategóriák

Klasszikus csokitorta
Pancsika 101 recept

Egy olyan klasszikus, amit legalább egyszer mindenki elkészít. Persze, ha ilyen finom lesz, mint ez, akkor nem egyszer csináljuk meg. :)

Hozzávalók

Csokis piskóta

Csokis krém

Csokimáz

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?