r
Nosalty Logó

Háromszínű torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Háromszínű torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Összesen 1250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Összesen 4998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    309 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.7 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 4998 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint vagy a vajat elkeverjük a cukorral.
  2. A tojásokat egyesével, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk.
  4. Legvégül belekeverjük a tejszínt vagy tejet.
  5. A tésztát annyi részre osztjuk, ahány színű és ízesítésű tésztát szeretnénk. (Én három részre osztottam: egy vaníliás, egy kakaós és egy epres adag készült.) Az egyes részeket tetszés szerint ízesítjük, és színezzük.
  6. A színezett-ízesített masszákat kivajazott és zsemlemorzsával megszórt sütőformában egymásra rétegezzük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
  7. Ha megsült a tortánk, rácsra csúsztatva hagyjuk kihűlni, és készítsük el a bevonatot: az összes hozzávalót kis lángon összeolvasztjuk, majd amikor már szép egyenletes a krém, a sütemény tetejére öntjük, és elsimítjuk. (Én adtam hozzá egy pici vizet is, csak a biztonság kedvéért.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7322
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapi zsúrra készítettem ezt a tortát. A recept a Sju Sorters Kakor című svéd receptkönyvből való "Tigerkaka", ezt módosítottam saját igényeim szerint.

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez, színezéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek