r
Nosalty Logó

Krémek tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémek tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Összesen 4198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 4198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához keverjük össze a porcukrot és a lisztet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Adjuk hozzá a kissé felvert tojást is, majd nagyjából állítsuk össze a tésztát. Tegyük folpackba, nyomkodjuk laposra, s hagyjuk 20 percig a hűtőben megdermedni.
  2. Egy pizzasütő formát vékonyan vajazzunk ki.
  3. Nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd terítsük a sütőformába úgy, hogy kis peremet is hagyjunk neki. (Pizzasütő híján piteformát is használhatunk, ebben az esetben a peremet csak fele magasságig borítsa tészta.)
  4. Szurkáljuk meg villával az egészet, majd előmelegített sütőben süssük 20 percig.
  5. Ezután vegyük vissza a hőfokot 160 fokra. Kenjük meg a tésztát tojással, így lezárjuk a tészta pórusait, s a krém nem fogja majd eláztatni. Még két percre dugjuk vissza a sütőbe, majd hűtsük ki teljesen.
  6. A krémsajtos réteghez keverjük habosra a hozzávalókat, majd tegyük a hűtőbe.
  7. A leírás alapján készítsük el az Aranka krémport, majd ezt is tegyük a hűtőbe, hogy kicsit lehűljön.
  8. A tésztánkat kenjük meg a krémsajttal, majd jöhet rá a pudingos réteg. Az egészet tegyük hűtőbe, és egy éjszakán (vagy 6-8 órán) át hagyjuk dermedni.
  9. A tejszínt verjük habbá, közben apránként keverjük bele a cukrokat, majd a habfixálót is. Púpozzuk a tejszínhabot a sütemény tetejére.
  10. Ízlés szerint díszítsük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 50173
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 20.

Ajánló

Változatosan díszíthető és a krémek ízesítésének is csak a képzelet szab határt. Lehet gyümölcsökkel ízesíteni, esetleg ételszínezékkel színesíteni. További képek és részletesebb leírás itt találhatók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját "fejlesztésű" torta, Valentin napi születésnapra készült. Nagy sikere lett. A tésztája kellemes, omlós, a krémek pedig nagyon finoman harmonizálnak egymással. Szépen szeletelhető, mutatós édesség. Kiváló ünnepi alkalmakra, meglepetésnek, ajándéknak is. Ez egy ún. pizzatorta: kerek, lapos tésztája van, amire a töltelékek egymás után vannak rétegezve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek