r
Nosalty Logó

Krémek tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémek tortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Összesen 4198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    262.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 4198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához keverjük össze a porcukrot és a lisztet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Adjuk hozzá a kissé felvert tojást is, majd nagyjából állítsuk össze a tésztát. Tegyük folpackba, nyomkodjuk laposra, s hagyjuk 20 percig a hűtőben megdermedni.
  2. Egy pizzasütő formát vékonyan vajazzunk ki.
  3. Nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd terítsük a sütőformába úgy, hogy kis peremet is hagyjunk neki. (Pizzasütő híján piteformát is használhatunk, ebben az esetben a peremet csak fele magasságig borítsa tészta.)
  4. Szurkáljuk meg villával az egészet, majd előmelegített sütőben süssük 20 percig.
  5. Ezután vegyük vissza a hőfokot 160 fokra. Kenjük meg a tésztát tojással, így lezárjuk a tészta pórusait, s a krém nem fogja majd eláztatni. Még két percre dugjuk vissza a sütőbe, majd hűtsük ki teljesen.
  6. A krémsajtos réteghez keverjük habosra a hozzávalókat, majd tegyük a hűtőbe.
  7. A leírás alapján készítsük el az Aranka krémport, majd ezt is tegyük a hűtőbe, hogy kicsit lehűljön.
  8. A tésztánkat kenjük meg a krémsajttal, majd jöhet rá a pudingos réteg. Az egészet tegyük hűtőbe, és egy éjszakán (vagy 6-8 órán) át hagyjuk dermedni.
  9. A tejszínt verjük habbá, közben apránként keverjük bele a cukrokat, majd a habfixálót is. Púpozzuk a tejszínhabot a sütemény tetejére.
  10. Ízlés szerint díszítsük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 50201
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 20.

Ajánló

Változatosan díszíthető és a krémek ízesítésének is csak a képzelet szab határt. Lehet gyümölcsökkel ízesíteni, esetleg ételszínezékkel színesíteni. További képek és részletesebb leírás itt találhatók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját "fejlesztésű" torta, Valentin napi születésnapra készült. Nagy sikere lett. A tésztája kellemes, omlós, a krémek pedig nagyon finoman harmonizálnak egymással. Szépen szeletelhető, mutatós édesség. Kiváló ünnepi alkalmakra, meglepetésnek, ajándéknak is. Ez egy ún. pizzatorta: kerek, lapos tésztája van, amire a töltelékek egymás után vannak rétegezve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémsajtos réteghez

A pudingos réteghez

A tejszínhabos réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...