r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös-pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tojáslikőrös-pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 4329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5934.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  3. A töltelékhez a vaníliás pudingport elkeverjük kb. 1 dl tejben a cukorral. A többi tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a pudingporos-cukros tejet. Besűrítjük (kb. 1-2 perc). Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
  4. Közben felverjük a habfixálóval a tejszínt.
  5. A babapiskótákat beáztatjuk a tojáslikőrbe.
  6. A langyosra hűlt pudingot robotgéppel simává keverjük a tejszínhabbal.
  7. A kihűlt piskótát kettévágjuk. A krém harmadát rákenjük a piskótalapra. Erre elrendezzük a tojáslikőrös babapiskótákat, ha egy kevés tojáslikőr a tányérba marad, azt is rácsepegtetjük. A krém második harmadát erre kenjük, majd rátesszük a piskóta tetejét. Körbe bekenjük kívülről a tortát, és a tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
  8. Egy serpenyőbe szárazon megpirítjuk a szeletelt mandulát, kihűtjük, és bepanírozzuk vele a torta oldalát.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. Másnap szeletekre vágva tálaljuk ezt a nagyon finom tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3398
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőrös-pudingos torta
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta is azok közé tartozik, amit már többször elkészítettem. Évekkel ezelőtt a Fanny konyha újságban találtam ezt a receptet. Időnként a mennyiségeket módosítottam a torta nagyságától függően, de mindig nagy volt a sikere. Sőt nem egyszer az ünnepelt kívánságára volt ez a torta megsütve. Most azért készítettem téglalap alakúra, mert dupla mennyiséget sütöttem, mert a hétvégén tartjuk meg Eszti keresztlányom és Tímea sógornőm születésnapját. És nekem ez így gyorsabb és egyszerűbb volt, mert tepsiben sütöttem (30x37), és azt középen kettévágtam. Így csak a krémet kell kétszer egymás után elkészítenem, mert a piskóta másik felét holnapig fóliával beburkoltam.

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek