r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös-pudingos torta

Gonoszka1
Tojáslikőrös-pudingos torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

541
Kalória
10.7g
Fehérje
82.6g
Szénhidrát
15.1g
Zsír
33.9g
Víz
113.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
51.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 4329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5934.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    661.1 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  3. A töltelékhez a vaníliás pudingport elkeverjük kb. 1 dl tejben a cukorral. A többi tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a pudingporos-cukros tejet. Besűrítjük (kb. 1-2 perc). Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
  4. Közben felverjük a habfixálóval a tejszínt.
  5. A babapiskótákat beáztatjuk a tojáslikőrbe.
  6. A langyosra hűlt pudingot robotgéppel simává keverjük a tejszínhabbal.
  7. A kihűlt piskótát kettévágjuk. A krém harmadát rákenjük a piskótalapra. Erre elrendezzük a tojáslikőrös babapiskótákat, ha egy kevés tojáslikőr a tányérba marad, azt is rácsepegtetjük. A krém második harmadát erre kenjük, majd rátesszük a piskóta tetejét. Körbe bekenjük kívülről a tortát, és a tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
  8. Egy serpenyőbe szárazon megpirítjuk a szeletelt mandulát, kihűtjük, és bepanírozzuk vele a torta oldalát.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. Másnap szeletekre vágva tálaljuk ezt a nagyon finom tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ez a torta is azok közé tartozik, amit már többször elkészítettem. Évekkel ezelőtt a Fanny konyha újságban találtam ezt a receptet. Időnként a mennyiségeket módosítottam a torta nagyságától függően, de mindig nagy volt a sikere. Sőt nem egyszer az ünnepelt kívánságára volt ez a torta megsütve. Most azért készítettem téglalap alakúra, mert dupla mennyiséget sütöttem, mert a hétvégén tartjuk meg Eszti keresztlányom és Tímea sógornőm születésnapját. És nekem ez így gyorsabb és egyszerűbb volt, mert tepsiben sütöttem (30x37), és azt középen kettévágtam. Így csak a krémet kell kétszer egymás után elkészítenem, mert a piskóta másik felét holnapig fóliával beburkoltam.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...