Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös-pudingos torta

Tojáslikőrös-pudingos torta
Tojáslikőrös-pudingos torta
73 perc / előkészület: 25 perc főzés: 3 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta is azok közé tartozik, amit már többször elkészítettem. Évekkel ezelőtt a Fanny konyha újságban találtam ezt a receptet. Időnként a mennyiségeket módosítottam a torta nagyságától függően, de mindig nagy volt a sikere. Sőt nem egyszer az ünnepelt kívánságára volt ez a torta megsütve. Most azért készítettem téglalap alakúra, mert dupla mennyiséget sütöttem, mert a hétvégén tartjuk meg Eszti keresztlányom és Tímea sógornőm születésnapját. És nekem ez így gyorsabb és egyszerűbb volt, mert tepsiben sütöttem (30x37), és azt középen kettévágtam. Így csak a krémet kell kétszer egymás után elkészítenem, mert a piskóta másik felét holnapig fóliával beburkoltam.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Töltelékhez

A torta oldalára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  3. A töltelékhez a vaníliás pudingport elkeverjük kb. 1 dl tejben a cukorral. A többi tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a pudingporos-cukros tejet. Besűrítjük (kb. 1-2 perc). Időnként megkeverve langyossá hűtjük.
  4. Közben felverjük a habfixálóval a tejszínt.
  5. A babapiskótákat beáztatjuk a tojáslikőrbe.
  6. A langyosra hűlt pudingot robotgéppel simává keverjük a tejszínhabbal.
  7. A kihűlt piskótát kettévágjuk. A krém harmadát rákenjük a piskótalapra. Erre elrendezzük a tojáslikőrös babapiskótákat, ha egy kevés tojáslikőr a tányérba marad, azt is rácsepegtetjük. A krém második harmadát erre kenjük, majd rátesszük a piskóta tetejét. Körbe bekenjük kívülről a tortát, és a tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
  8. Egy serpenyőbe szárazon megpirítjuk a szeletelt mandulát, kihűtjük, és bepanírozzuk vele a torta oldalát.
  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  10. Másnap szeletekre vágva tálaljuk ezt a nagyon finom tortát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 211
elküldve: 3
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes tojáslikőrös torta, mandulás-tojáslikőrös torta, tejszínes torta tojáslikőrös krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune Sun, 2015-02-01 22:26

ÁÁÁÁÁ, MEGŐRÜLÖK a zacskós tejszíntől ÁÁÁÁÁÁÁÁ... Elnézést. Muszáj volt. Nincs itthon habfixáló, és zselatinnal próbáltam megsegíteni, ha már magától nem megy, de nem tudom felverni így sem. Behűtöttem a tejszínt (még a fagyasztóba is betettem negyed órára), a tálat, de még a robotgép karját is, közepes fokozaton vertem fel, nehogy megbántsam a lelkivilágát, de nem és nem :( Segítség.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2015-02-02 12:04

Kedves Kitsune! Én zacskós tejszínt nem szoktam használni olyan édességnél, ahol a tejszínt fel kell verni. Mindig hulalát használok, mert az tartósan megmarad habnak. Így sajnos segíteni ebben nem tudok. A zselatin az nem volt rossz ötlet, csak ahhoz először a tejszínt fel kellene verni. Sajnálom, hogy nem sikerül felverni a tejszínt, mert ez egy nagyon finom torta, így családi közkívánatra többször szoktam készíteni. Esetleg azt tudom javasolni (persze ha azóta nem tudtál vele csinálni calamit), hogy ma vegyél hulalát, és azzal fejezzed be. Szép napot kívánok, és hogy sikeresen be tudjad fejezni a tortát! Üdvözlettel:Kinga

Kitsune
Kitsune Wed, 2015-02-04 22:47

Egyszer megcsináltuk anyuval, mert épp otthon voltam az ember 30ik szülinapjára, és mondhatom, agyondicsérték. Gyönyörű lett (pedig az is zacskós tejszín volt, a disznó :) ). Most is ajándékba szántam, óriási örömmel fogadták, de nem kóstoltam meg, de majd hozok visszajelzést. A kis szotyi, sűrű, zselatinos tejszínt belekevertem végül a pudingba, és hagytam, hogy kicsordogáljon a babapisik között, és ráfogtam, hogy kreatív és rusztikus díszítés :) Egyébként tényleg szép is lett. Mandulám nem volt itthon, úgyhogy mandulaaromás tejbe áztattam a babapiskótákat. Ebből eddegéltem, az is jó lett. Legközelebb kimegyek a piacra tejszínért. Hát ilyet többet én nem. :) A tortát viszont abszolút felvettem a repertoárra, mert szuper! És köszönöm a segítséget!

Kitsune
Kitsune Wed, 2015-02-04 22:49

Egyszer megcsináltuk anyuval, mert épp otthon voltam az ember 30ik szülinapjára, és mondhatom, agyondicsérték. Gyönyörű lett (pedig az is zacskós tejszín volt, a disznó :) ). Most is ajándékba szántam, óriási örömmel fogadták, de nem kóstoltam meg, de majd hozok visszajelzést. A kis szotyi, sűrű, zselatinos tejszínt belekevertem végül a pudingba, és hagytam, hogy kicsordogáljon a babapisik között, és ráfogtam, hogy kreatív és rusztikus díszítés :) Egyébként tényleg szép is lett. Mandulám nem volt itthon, úgyhogy mandulaaromás tejbe áztattam a babapiskótákat. Ebből eddegéltem, az is jó lett. Legközelebb kimegyek a piacra tejszínért. Hát ilyet többet én nem. :) A tortát viszont abszolút felvettem a repertoárra, mert szuper! És köszönöm a segítséget!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2015-02-05 08:09

Kedves Kitsune+ Szívesen, bár sokat nem tudtam segíteni, de annak nagyon örülök, hogy azért sikerült összehozni valahogy, és finom is volt. Na bumm, egy kicsit folyósabb lett. Én javaslom a jövőre nézve, hogy a sütikhez inkább hulalát használj ha teheted, mert annak a tejszínnek van tartása, azaz nem folyósodik meg könnyen. És nagyon örülök, hogy annyira ízlik, hogy már nem először készítetted el. Üdvözlettel:Kinga

539
tojás 5 db
finomliszt 15 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
növényi habtejszín 2.5 dl
tojáslikőr 2 dl
babapiskóta 10 dkg
cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
habfixáló 1 csomag
mandulapehely 5 dkg