r
Nosalty Logó

Csokis fasírtsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Csokis fasírtsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 2264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat és a csokoládét olvasszuk fel egy lábosban (ne forrjon, csak olvadjon el).
  2. Adjuk a liszthez a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat.
  3. Mossuk meg a tojást, külön edényben felütve ellenőrizzük a frissességét, majd keverjük gyorsan a vajas csokoládéhoz (ne kezdjen el főni a tojás a meleg keverékben).
  4. Adjuk a csokis keveréket a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozzuk össze.
  5. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a tepsit.
  6. Formázzunk tetszőleges méretű gombócokat, melyeket egyesével forgassunk meg porcukorban.
  7. Tegyük a süteményeket a kivajazott tepsire, majd egy kicsit lapítsuk le, ha a elkészült az összes korong, csipetnyi porcukorral hintsük meg a tetejüket.
  8. Az előmelegített sütőben süssük, majd vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk a tepsin kihűlni a süteményt (hűlés közben keményedik).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6993
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Ajánló

Lehet a masszába tenni más fűszereket is vagy felaprított csokoládét, diót, mandulát. A süteményt töltött változatban is elkészíthetjük, ha a gombócformázás során a közepébe nyomunk aszalt gyümölcsöt. A képen látható sütemény nyers nád(por)cukorral, teljes kiőrlésű rozsliszttel, karobporral és 86%-os csokoládéval készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Nem is tudom, pontosan mi ez, az biztos, hogy nem hús, nem is zöldség, a fasírthoz köze sincs, ezzel szemben viszont nagyon csokis, nagyon finom, kívül ropogós kérgű, belül omlós, ráadásul természetes, nyers cukorral, jó minőségű csokoládéval és teljes kiőrlésű liszttel még lelkiismeret-furdalásmentes élvezettel csemegézhető is... Honnan e cím? Elmélázva ácsorogtam a tepsi fölött, miközben hatalmas erővel és türelemmel vártam, hogy kihűljenek a ..., mik is? Minek nevezzem őket? Puffancs, keksz, cookie, süti? Mind igaz, de igazából egyik sem, nem igazán hasonlít... Ezen gondolatsor közepette megjelent mellettem HeF, erős a gyanúm, hogy az illatfelhő nyomát követve érkezett ellenőrizni, mi az a nagy csend a konyhában, esetleg már megkezdődött a tesztevés ;-) és nemes egyszerűséggel átvágta a gordiuszi csomót: tök jó, olyanok, mintha fasírtok lennének...

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!