r
Nosalty Logó

Csokis-diós muffin (liszt nélkül)

NS
Csokis-diós muffin (liszt nélkül)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

587
Kalória
14.3g
Fehérje
38.1g
Szénhidrát
45.3g
Zsír
77.3g
Víz
189.2g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4123.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 2351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a vaníliás cukorral és a tejjel. A darált diót, a 2 ek kakaót , 3 ek Canderel édesítőt és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. Először géppel lassú fokozaton, majd fakanállal.
  2. Utána hozzáadjuk a reszelt almát. Lazán átforgatjuk.
  3. Majd a kemény tojáshabot óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Zsírral kikent (nem használok papírt sem) muffinformába halmozzuk. (Ebből a mennyiségből pont 12 db lesz.)
  5. A muffin előmelegített sütőben 30 perc alatt, kis lángon megsül. Amikor kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25x5

Itt láttam Beácska csokis-diós kocka receptjét. Mivel rengeteg diónk van, és állandóan diétázom, gondoltam, picit változtatok rajta.  Természetesen csoki nem fontos a tetejére :-) A mennyiséget megduplázhatjuk, és akkor egy kisebb kizsírozott tepsiben sütjük. A dupla mennyiségnél rá kell számolni még sütési időt.

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek